Vāka foto — Kristīne Madjare

Kultūras žurnāla «Veto» 36. numurs dodas dziļi mežā. Žurnālā lasāmas intervijas ar leģendāro pagānu metāla grupu «Skyforger», ar kino zinātnieku un pasniedzēju Viktoru Freibergu, mežzini un dīdžeju Raimondu Mežaku un citiem.

Ziņas Fold 4. novembris, 2015

Grupas «Skyforger» dalībnieki sarunā ar «Veto» apspriež pagānisma simbolu komercializāciju mūsdienās, atceras grupas pirmsākumus un divdesmit gadu pastāvēšanas laikā piedzīvotos smieklīgākos un mistiskākos notikumus. Agnese Rakovska, grupas «Triānas parks» soliste, raksta par savām attiecībām ar laika netveramo dabu, savukārt scenogrāfs Artūrs Arnis intervijā atklāj savas domas par to, kā atmest mākslīgumu un dabas kopēšanu skatuves iekārtošanas mākslā.

Žurnāla dzīvesstāsta sadaļā lasāms sirsnīgs un atklāts stāsts par kinozinātnieku un pasniedzēju Viktoru Freibergu — no viņa bērnības spilgtākajiem iespaidiem un dumpinieciskajiem izgājieniem skolas laikos līdz vērtību pārvērtēšanai un liekulīga optimisma atmešanai šodien.

Meža tēmai veltītā numura sarunā ar mežzini Raimondu Mežaku lasāms par gudru mežu apsaimniekošanu, eksperimentālo mūziku un šaursliežu dzelzceļu. Tāpat žurnālā publicēts arī kādas vaksētājas stāsts — pārdomas par cilvēku attieksmi pret dabisko apmatojumu un nepieciešamību no tā atbrīvoties. Fotostāstā iemūžinātas Latvijas mežos apslēptās vietas, varoņi un notikumi, savukārt diskusijas sadaļā sarunājas visdažādāko mežu pazinēji: mežzinātnes institūta pētniece Zane Lībiete, mākslinieks Andris Eglītis, sporta un atpūtas kompleksa «Kaķītis» saimnieks Rolands Rapa un apvienības «Daba» priekšsēdētājs un kultūras pasākumu rīkotājs Arno Skipars.

«Veto» 36. numura raibo un dažādās tehnikās veidoto ilustrāciju autors ir mākslinieks Klāvs Upaciers, kurš, izmantojot žurnāla iepriekšējo numuru lappuses, radījis līdz nepazīšanai pārvērstu burtu, zīmējumu un attēlu mežu.

Žurnālu «Veto» var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos, muzejos un izstāžu zālēs. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.