Publicitātes attēls

Jau šo ceturtdien, 25. februārī, Latvijā trešo gadu notiks konference «UX Riga», kas veltīta tīmekļa vietņu, internetveikalu, e–pakalpojumu un IT sistēmu lietojamībai un lietotāju pieredzes veidošanai. Tās apmeklētājiem būs iespēja vērot 14 nozares profesionāļu uzstāšanos un piedalīties darbnīcās.

Ziņas Fold 23. februāris, 2016

Konference «UX Riga» arī šogad uz Latviju uzaicinājusi virkni starptautisku lektoru un autoru, lai palīdzētu vairāk nekā 450 Latvijas un kaimiņu valstu dizaineriem, izstrādātājiem un e–komercijas speciālistiem apgūt jaunas metodes un zināšanas lietotāju uzvedības modelēšanā un gala lietotājiem ērtu digitālo produktu radīšanā. Šī gada konferences fokusā ir pakalpojumu dizains, inovācijas, kā arī digitālo produktu izstrādes piemēru izpēte.

Marks Stikdorns (Mark Stickdorn, Austrija), «This is Service Design Thinking» autors, savā runā un praktiskajā darbnīcā mudinās uztvert lietotāju pieredzi kā klienta attieksmes veidošanos pret produktu vai pakalpojumu — arī ārpus digitālās un web vides.

Ēriks Reiss (Eric Reiss, ASV, Dānija), viens no informācijas arhitektūras pamatlicējiem, praktiķis un vairāku grāmatu autors, pievērsīsies UX stratēģijai un tās lomai uzņēmuma attīstībā, bet atsevišķā pilnas dienas darbnīcā IT sistēmu izstrādātājus izglītos par lietojamības pamatprincipiem (Usable Usability). Citā pilnas dienas darbnīcā izstrādātājiem un dizaineriem būs iespēja apgūt praktiskas iemaņas un pieredzi responsīvā dizaina izstrādē «Smashing Magazine» dibinātāja Vitālija Frīdmana (Vitaly Friedman, Vācija) vadībā.

Konferencē uzstāsies arī Avi Ickovičs (Avi Itzkovitch, Izraēla), kurš provocēs dizainerus un izstrādātājus domāt par inovācijām, Lea Raiza (Leah Ryz, Lielbritānija) stāstīs un vadīs darbnīcu par laba dizaina nozīmi, bet Mačejs Plonka (Maciej Plonka, Polija) iepazīstinās ar savu pieredzi, kurā UX izmaina ne tikai digitālo vidi, bet uzņēmumu kopumā. Tāpat uzstāsies arī vairāki pašmāju profesionāļi no IT grandiem «C.T.Co» un «Accenture», bet vakarpusē gaidāma «Accenture» noslēguma ballīte, kuras apmeklētāji neformālā gaisotnē varēs apmainīties ar dienas iespaidiem.

 

Detalizēta pasākuma programma pieejama «UX Riga 2016» mājaslapā, kur joprojām iespējams arī reģistrēties konferencei un atsevišķajām darbnīcām. Konferences norises vieta — «Radisson Blu Hotel Latvija» Elizabetes ielā 55. Konferenci organizē «UX Riga» un «Cube Systems» ar «C.T.Co», «Accenture» un «airBaltic» atbalstu.