Attēls — «Asketic»

Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs Latvijas sportisti startē tērpos, kuru vizuālā noformējuma autori ir studija «Asketic», radošais direktors Gatis Mūrnieks un modes dizaineris Bruno Birmanis, bet apģērbu ražotājs — Polijas zīmols «4F». Grafiskās identitātes pamatā ir pinuma raksts, kas simbolizē Latvijas olimpiešu entuziasmu un spēku.

Ziņas Evelīna Ozola 17. augusts, 2016

Pinums izvēlēts kā dzīvs, pārdabisks un emocionāls motīvs, kas sastopams latviešu folklorā, amatniecībā un sadzīvē. Raksta proporcijas balstītas Latvijas karoga krāsu attiecībā, un pinums izmantots gan tik mazos aksesuāros kā kurpju auklas, gan sporta tērpos, gan transportlīdzekļu noformējumā. «Vēlējāmies, lai lielie laukumi tērpos būtu tīri un monolīti, bet tuvumā atklātos smalkas detaļas. Krāsas ir pieklusinātas — baltā, Latvijas pelēkā un sarkanie toņi. Tas nav nekas radikāli jauns, bet ir loģiski,» stāsta «Asketic» grafikas dizaineris Miķelis Baštiks. Ar pinuma ģeometriju un piesātināti sarkano toņu saspēli vizuālo identitāti izdevies padarīt reizē gan tautisku, gan modernu, gan draudzīgu.

Olimpiskās komandas logotips sastāv no Brīvības pieminekļa trīs zvaigznēm, uzraksta «Latvija» un Olimpiskajiem apļiem. Šāds trīs grafisku simbolu salikums atbilst Starptautiskās Olimpiskās komitejas izvirzītajiem standartiem. Izmantotie burti ir modernizēts Latvijas grafikas klasiķa Anša Cīruļa dizains.

Studijas «Asketic», Gata Mūrnieka un Bruno Birmaņa izstrādātās vizuālās vadlīnijas tālāk nodotas poļu zīmola «4F» rokās, kas veidojuši sporta apģērbu un aksesuāru dizainu. Atbilstoši līgumam starp Latvijas Olimpisko komiteju un Polijas uzņēmumu «OTCF», kam pieder zīmols «4F», šie grafiskie motīvi Latvijas sportistu tērpos tiks izmantoti līdz pat 2020. gadam. Sadarbība paredz pasūtījumus vasaras un ziemas olimpiskajām spēlēm, Eiropas un pasaules jaunatnes olimpiādēm vasarā un ziemā, kā arī citām Eiropas spēlēm.