Foto — Sabrina Bondžovanni (Sabrina Bongiovanni)

Modes dizainere Laura Šilinska pieteikusi savu zīmolu «senscommon» un tā pirmo produktu — atturīga dizaina lietusmēteli īpaši riteņbraucējiem. Lai piesaistītu apģērbu ražošanai nepieciešamos līdzekļus, platformā «Kickstarter» uzsākta lietusmēteļa kampaņa.

Ziņas Evelīna Ozola 9. septembris, 2016

Lietusmēteļa minimālistiskajā dizainā īpaši domāts par to, lai tas būtu ērts un drošs riteņbraukšanas laikā. Tā apakšdaļā iestrādāti spiedpogu stiprinājumi, kas ļauj mēteli nostiprināt ap kājām, lai, minot pedāļus, augšstilbi un ceļgali paliktu sausi un lai apģērbts neplandītos vējā. Kapuces forma veidota tāda, lai tā neaizsegtu skatu uz sāniem un neatliektos vējā, savukārt piedurknes veidotas pagarinātas — piemērotas divriteņa stūres turēšanas pozai. Elkoņu daļā izmantota tumša toņa gaismu atstarojoša laka — drošībai krēslas un nakts stundās. Lietusmēteļa piegriezums balansē starp sievišķīgu un vīrišķīgu, tam ir pagarināts A formas siluets un pazemināta, savelkama vidukļa līnija, kas ļauj zem mēteļa noslēpt arī somu.

Riteņbraucēju lietusmētelis šūts no melna, matēta neilona un poliestera auduma; tas ir vaskots un pārklāts ar ūdensdrošu pārklājumu, kas ļauj saglabāt materiāla gaisa caurlaidīgumu. Lietusmētelis ir izteikti viegls — tas sver tikai 400 gramus un ir salokāms nelielā somiņā.

Laura Šilinska pie lietusmēteļa dizaina strādājusi 4 gadus, eksperimentējot ar dažādām riteņbraukšanai piemērotām apģērba konstrukcijām un audumu īpašībām. Dzīvojot Amsterdamā, dizainere pati ar divriteni pārvietojas ikdienā un jebkurā gadalaikā. 2014. gadā Laura ar savu lietusmēteļa dizainu veiksmīgi startēja konkursā «Muji Design Awards», un produktam bija jānonāk pārdošanā «Muji» veikalos jau 2015. gada septembrī, tomēr zīmols pēdējā brīdī to atcēla. Laura nenobijās darbu turpināt viena pati, izveidojot savu zīmolu «senscommon» un par tā vērtībām izvirzot atturību, praktiskumu un vienkāršību. Viņa guvusi pieredzi apģērbu dizainā un ražošanā, strādājot «Viktor&Rolf» augstās modes namā Amsterdamā.

Riteņbraucēju lietusmēteli iespējams iegādāties, atbalstot tā ražošanas uzsākšanu «Kickstarter» kampaņā. Īpaši kampaņai sadarbībā ar «Bookman» zīmolu Laura radījusi arī melnu divriteņa lampiņu un ūdensizturīgu mugursomu.