Foto — Aiga Rēdmane

Apģērbu zīmola «ZIB*» šī gada rudens–ziemas kolekcija «Karaliskās krāsas» piedāvā majestātisku greznību ne vien vakara tērpos, bet arī ikdienas apģērbā.

Ziņas Evelīna Ozola 16. septembris, 2016

Piesātināti sarkanā, safīra zilā un dziļā purpura krāsa izteiksmīgi iemirdzas jaunās «ZIB*» kolekcijas tērpos, kas tapuši, iedvesmojoties no karaliskiem stāstiem un senām pasakām. Tērpu apdrukās šoreiz dominē simetriski florāli motīvi, vitrāžu, ciļņu un dārgakmeņu atveidojums, zeltīti ornamenti.

«ZIB*» rudens–ziemas kolekcijā iekļautas dažāda piegriezuma kleitas — īsas un garas, gan kuplas, gan augumam cieši piegulošas. Kolekcijas jaunumi ir brīvi krītošas kimono jakas un viscaur apdrukāti legingi, kas sasildīs vēsajā rudenī. Pieejami arī tērpiem pieskaņoti aksesuāri — kristāliem rotātas somiņas dažādiem saviesīgiem pasākumiem. Arī šajā kolekcijā zīmols palicis uzticīgs elastīgajam un mazliet spīdīgajam poliestera audumam, elastāna un kokvilnas savienojumam, kā arī sublimācijas apdrukas tehnikai.

Modes un dizaina zīmols «ZIB*» kopš 2012. gada piedāvā vairākas apģērbu kolekcijas gadā, tām raksturīgas košas krāsas, sievišķīgi silueti un dekoratīvas apdrukas. «ZIB*» dizaineru komandā ir četras tekstilmākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras absolventes: Inga Priedīte, Baiba Šauriņa, Līva Liniņa un Irēna Andrejeva.

Kolekcija «Karaliskās krāsas» no 15. septembra pieejama apskatei un iegādei «ZIB*» interneta veikalā.