Foto — Daiga Ellaby

Zīmols «Miesai» izdevis ābeci, kurā katra latviešu valodas alfabēta burta apguvei dizaineris Miķelis Baštiks radījis ilustrāciju ar kādu garšīgu, Latvijā izaudzējamu augli, ogu vai dārzeni. Līdzās labi pazīstamajiem āboliem un cidonijām grāmatas lappusēs atrodami arī daudz eksotiskākie arbūzi, fizāļi un godži ogas.

Ziņas Evelīna Ozola 14. decembris, 2016

«Mazā zemes ābece apvieno trīs mīlestības: pret bērniem, burtiem un zemi,» norāda grāmatas idejas un ilustrāciju autors, dizaina studijas «Asketic» dizaineris Miķelis Baštiks, kurš pats dārzkopībai pievērsies salīdzinoši nesen. Sev un savai ģimenei par pārsteigumu viņš atklājis, ka Latvijā iespējams izaudzēt ne tikai ierastos kartupeļus, tomātus un gurķus, bet arī sparģeļus, arbūzus, fizāļus, valriekstus, zīdkokus, mazos kivi un citus augus, kas nav tik populāra dārzu saimnieku izvēle. Kad Miķeļa ģimenē piedzima pirmais dēls Rūbenss, abi vecāki vēlējās viņam parādīt, cik neticami krāšņu un bagātīgu ražu spēj dot Latvijas zeme. Ar ābeces palīdzību iespējams bērnos (un arī pieaugušajos) raisīt interesi par garšīgiem augļiem un dārzeņiem, kas izaudzējami pašu spēkiem, kā arī pamudināt ģimenes kopīgi darboties dārzā, gūstot gandarījumu un prieku.

Mazās zemes ābeces izmērs ir 145 x 175 mm, un tās drukā izmantotas dabīgās krāsas, līdz ar to mazuļi var grāmatiņu droši bāzt mutē.

Grāmatas izdošanu atbalsta gardēžu zīmols «Gardu Muti». Mazā zemes ābece pieejama iegādei interneta veikalā, kā arī dizaina veikalā «Miesai» Rīgā, Ģertrūdes ielā 121. No 2017. gada janvāra ābece būs atrodama arī citos Rīgas veikalos un restorānos, kuri stāsta par Latvijas zemi un garšām.