Foto — Mārtiņš Cīrulis

Aizvadītajā Rīgas modes nedēļā modes zīmols «One Wolf» prezentēja savu 2017/18. gada rudens–ziemas uniseksa apģērbu kolekciju «Lander». Tās nosaukums angļu valodā apzīmē kosmosa kuģi, kurš piezemējies un uzturas uz astronomiska ķermeņa virsmas. «One Wolf» gadījumā tas ir stāsts par cilvēku, kurš nolaidies uz planētas Zeme.

Ziņas Fold 5. aprīlis, 2017

«One Wolf» jaunajai kolekcijai dizaineri Agnesi Narņicku iedvesmojušas kosmosa misijas, kurās kosmonautiem vairāk nekā gadu nākas pavadīt tālu prom no mājām un ģimenes. Kosmonautu atbilde uz jautājumu par to, kā viņiem visvairāk pietrūcis kosmosa misijas laikā, skan: «Pēc ģimenes, tuviem cilvēkiem, svaiga gaisa, gravitācijas, svaigiem augļiem, dārzeņiem un peldes dzidrā ūdenī».

Asociācijas ar došanos kosmosa misijā tālu prom no Zemes izmantotas, lai uzsvērtu pretstatu starp cilvēka ambīcijām un sapņiem pēc sasniegumiem un jaunatklājumiem un piezemētām ilgām pēc ikdienišķām, sadzīviskām lietām. Kolekcijā šie pretstati mijas gan materiālu izvēlē, gan krāsu un tekstūru līdzsvarā. Izmantotas līdzības astronautu formas tērpā un mūsu ikdienas garderobē. Dominē daudz detaļu, furnitūras, izšuvumu, dažāda veida kokvilnas, kā arī inovatīvi audumi un asprātīgi konstruktīvi risinājumi apģērbu piegrieztnēs.

Zīmola «One Wolf» apģērbi un aksesuāri tiek pārdoti Baltijas valstīs, Lielbritānijā, Nīderlandē un Kanādā. 2017. gada pavasara/vasaras kolekcija būs nopērkama arī Japānā, bet jūlijā ar jaunāko kolekciju «Lander» zīmols piedalīsies Helsinku modes nedēļā.