Ilustrācija — FOLD

Latvijas Dizaineru savienība aicina dizaina profesionāļus, nozares jaunpienācējus un studentus līdz 20. augustam pieteikt dizaina darbus konkursam «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017». Tas noslēgsies šī gada oktobrī ar izstādi «Design Isle» Ķīpsalas izstāžu hallē.

Ziņas Fold 17. jūlijs, 2017

Latvijas Dizaineru savienībai (LDS) ir ilggadējas dizaina konkursu organizēšanas tradīcijas — viņi bija Latvijas Gada balvas dizainā rīkotāji, bet pērn izveidoja paši savu konkursu «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā», kas šogad ir 10. LDS rīkotais konkurss.

LDS norāda, ka konkursa mērķi ir veicināt vispārējus un individuālus komerciālos panākumus dizaina nozarē Latvijā, apzināt un popularizēt kvalitatīvākos dizaina darbus un to autorus, kā arī veicināt dizaineru profesionalitāti, izaugsmi un atpazīstamību.

Kā ierasts, tajā darbus var pieteikt jebkura ar dizaina objektu saistītā persona — dizaina pasūtītājs, izpildītājs, līdzautors, ikviens, kas piedalījies un kopā izlolojis dizaineru ieceres un vēlas izcelt to nozīmību.

«Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017» ietver profesionālo dizaina konkursu un tajā nominēto darbu izstādi, kā arī skolu un augstskolu konkursu «Skolu balva dizainā 2017».

Profesionālajā konkursā šogad ir divas kategorijas — mēbeļu dizains lietu dizaina kategorijā un interjera dizains vides dizaina kategorijā.

Savukārt konkursā «Skolu balva dizainā 2017» darbus iespējams pieteikt trīs kategorijās — interjera dizains, lietu dizains un saziņas dizains. Šis konkurss tiek rīkots, lai veicinātu un popularizētu  Latvijas profesionālo dizaina izglītību, sasaistītu to ar nozares attīstības aktualitātēm, apzinātu un novērtētu skolu mācībspēkus un to audzēkņu un studentu izcilību un viņu gatavību darbībai dizaina nozares tirgū.

Uzzināt vairāk par konkursa nosacījumiem un žūriju, kā arī pieteikt darbus iespējams LDS mājaslapā līdz 20. augustam. Konkursa darbu izstāde norisināsies no 2017. gada 6. oktobra līdz 8. oktobrim izstādes «Design Isle» laikā Ķīpsalas izstāžu hallē, Rīgā.