Attēls — «Anatomy Next»

Pagājušajā nedēļas nogalē Lucavsalā tika aizvadīts inovāciju un tehnoloģiskās jaunrades festivāls «iNovuss», kura ietvaros norisinājās arī starptautiskā jauno uzņēmēju konkursa «Creative Business Cup» nacionālais fināls. Par labāko tika atzīts uzņēmums «Anatomy Next».

Ziņas Fold 29. augusts, 2017

Starp «Creative Business Cup 2017» Latvijas nacionālās atlases finālistiem iekļuva «Anatomy Next», «be–with», «HackMotion», «Overly» un «Solfeg.io». Par 2017. gada spēcīgāko kandidātu žūrijas komisija atzina uzņēmumu «Anatomy Next», kuru atlasē pārstāvēja tā līdzdibinātājs Sandis Kondrāts. Uzņēmums piedāvā interaktīvu medicīnas izglītības lietotni, kas palīdz topošajiem ārstiem pilnvērtīgi apgūt cilvēka anatomiju 3D formātā ar papildinātās realitātes iespējām. Komplicētā aplikācija ir vairāku gadu darba rezultāts, kas tapis sadarbībā ar medicīnas profesionāļiem ne tikai no Latvijas, bet arī no ASV vadošajām universitātēm. Jaunuzņēmumam, kas dibināts 2015. gadā, jau šobrīd tiek prognozēts liels potenciāls 1,5 miljardu dolāru vērtajā medicīnas izglītības programmatūru tirgū.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem konkursa finālu šoruden apmeklēs arī nacionālās atlases otrās un trešās vietas ieguvēji «be–with» un «Solfeg.io», kuriem tiks sniegta iespēja demonstrēt savus produktus starptautiskai auditorijai, piesakot sevi tematiskajās sacensībās un veidojot jaunus kontaktus. Uzņēmums «be–with» piedāvā unikālu un lakonisku apģērbu līniju, kuras modeļiem aizmugurē ir izveidotas slepenas atveres, kas ļauj neuzkrītoši pieskarties partnera ādai. Savukārt «Solfeg.io» pārstāv ideju par interaktīvu mūzikas apguves aplikāciju, kas palīdz skolēniem izprast šo priekšmetu caur populārām dziesmām.

«Creative Business Cup» fināls šogad norisināsies 16. novembrī Kopenhāgenā «Global Entrepreneurship Week» laikā un vienkopus pulcēs vairāk nekā 100 jaunos uzņēmējus no visas pasaules ar mērķi atbalstīt radošas idejas un veicināt inovāciju attīstību.

Šī gada nacionālās žūrijas sastāvu veidoja 2014. gada projekta dalībniece un uzņēmuma «GIGI Bloks» dibinātāja Ilona Viļuma, Jauno uzņēmēju centra valdes loceklis Aivars Timofejevs, «TechHub» izpilddirektors Dāvis Suneps, Dānijas Kultūras institūta vadītājs Saimons Holmbergs, Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne, konkursa «Creative Business Cup» dibinātājs Rasmuss Vindtets Šernings (Rasmus Wiindtedt Tscherning), kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

«Radošās industrijas dod ievērojamu pienesumu pasaules ekonomikai. Esam lepni redzēt tik spilgtas idejas starptautiskā konkursa «Creative Business Cup» nacionālajā finālā. Uzvarētājs «Anatomy Next» ir lielisks piemērs tam, kā starpdisciplināra sadarbība, apvienojot izglītību, tehnoloģijas un radošumu, dod rezultātu,» vēlot veiksmi Kopenhāgenā, rezultātu komentē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.