Ilustrācija — FOLD

Eksporta atbalsta kustība «The Red Jackets» izsludinājusi pieteikšanos «Rising Stars» jeb uzlecošo eksporta zvaigzņu konkursam. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto iniciatīvu, «The Red Jackets» vēlas mobilizēt jaunos eksportētājus un noteikt nākamos 10 «Rising Stars» titula ieguvējus. Pieteikšanās termiņš ir 28. augusts.

Ziņas Fold 10. augusts, 2017

«The Red Jackets» pārstāv ideju, ka, atbalstot jaunos eksportētājus, tiek iedvesmoti arī citi Latvijas uzņēmumi. Starp iepriekš apbalvotajiem uzņēmumiem ir «Infogr.am», «Brain Games», «An&Angel» un citi. Uz «Rising Stars» nomināciju var pretendēt jebkurš uzņēmums, kas piegādā savas preces vai pakalpojumus ārzemju patērētājiem, taču vēl nav sasniedzis 1 miljonu eiro apgrozījumu eksportā.

Šogad konkursa atlase norisināsies septembrī, bet 19. oktobrī «Eksporta Izcilības forumā» tiks godinātas Latvijas uzlecošās zvaigznes. Atlases ietvaros tiks meklēti Latvijas radošākie, tehnoloģiskākie un inovatīvākie uzņēmumi. Konkursa pieteikuma anketu iespējams aizpildīt elektroniski. Pieteikšanās termiņš ir 28. augusts, kam sekos tālāk izvirzīto dalībnieku klātienes prezentācijas. To laikā žūrija izvēlēsies 10 spēcīgākos finālistus, kuri iegūs 2017. gada «Rising Stars» titulu.

«Latvijā ir daudz jaunu un dinamisku uzņēmumu, kas pārliecinoši startē eksporta tirgos. Šie ambiciozie un drosmīgie biznesi iedvesmo arī pārējos uzņēmējus un pierāda, ka enerģijai un entuziasmam ir ļoti liela loma veiksmīgā uzņēmējdarbībā. «Rising Stars» konkurss ir būtisks solis ceļā uz zīmola tālāku attīstību, savukārt «Rising Stars» titula ieguvēji jau gadiem ir Latvijas ekonomikas inovāciju un radošuma spogulis,» uzsver kustības «The Red Jackets» dibinātāja Inese Andersone.

Viens no iepriekšējiem «Rising Stars» titula ieguvējiem ir arī uzņēmums «Vizulo», kura eksporta menedžeris Jevgēnijs Lipinskis atzinīgi novērtējis panākumus konkursā: ««Rising Stars» tituls mūsu uzņēmumam deva papildus pārliecību sasniegt augstākus mērķus un virzīties uz aizvien jauniem tirgiem. Neapšaubāmi katra iegūtā godalga stiprina uzņēmuma garu un palīdz novērtēt ieguldīto darbu gan uzņēmuma iekšienē, gan starptautiskā līmenī.»

«The Red Jackets» kustību izveidojuši domubiedri, kam rūp Latvijas eksports un valsts tēls ārvalstīs. Kustību un Latvijas eksporta izcilniekus atbalsta «BaltCap», ALTUM, «EcoBaltia», «BDO Latvia», «Gateway&Partners». Tās partneru un draugu vidū ir vairākas valstiskas un nevalstiskas organizācijas, tostarp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Darba devēju konfederācija, Ārlietu ministrija, Latvijas Institūts, Rīgas Ekonomikas augstskola, reklāmas aģentūra «DDB Latvia» un citas.