Burtveidols «Cīrulis Display» — «Asketic»

Tuvojoties Latvijas simtgadei, zīmolu dizaina studija «Asketic» izdevusi burtveidolu «Cīrulis Display», kuru iedvesmojis ievērojamā latviešu mākslinieka, grafiķa, gleznotāja un lietišķās mākslas meistara Anša Cīruļa rokraksts.

Ziņas Fold 28. septembris, 2017

Anša Cīruļa (1883–1942) radošais devums ierindo viņu starp nozīmīgākajiem latviskās identitātes pamatlicējiem. Cīrulis ir gan Latvijas karoga dizaina standarta veidotājs, gan Latvijas Republikas pirmās pastmarkas dizaina meta autors.

Zīmolu dizaina studija «Asketic» darbu pie burtveidola «Cīrulis Display» uzsāka jau 2007. gadā, strādājot pie Ansim Cīrulim veltītās monogrāfijas «Ansis Cīrulis. Saules pagalmos», kas 2008. gadā nāca klajā apgādā «Neputns». «Asketic» kopā ar zīmolu «Miesai» realizē arī vērienīgu projektu, kura ietvaros radīti oriģināli dizaina produktus ar atsaucēm uz Cīruļa radošo veikumu.

Rūpīgi pētot mākslinieka oriģinālos darbus un burtu formas, dizaina studija «Asketic» tās dizaineru Miķeļa Baštika un Sašas Belajeva vadībā nu ir izveidojusi jaunu burtveidolu, kas mūsdienīgi interpretē 20. gadsimta Austrumeiropas romantismu. Anša Cīruļa darbus raksturo asimetriski griezumi un specifiski grafiski elementi, kas atspoguļoti burtveidola dizainā.

Jaunizstrādātais burtveidols ir pieejams divos formātos: Regular un Bold. Tas atbalsta vairāk nekā 30 valodu burtus un zīmes, iekļaujot katras valodas raksturīgos diakritiskos simbolus un to kombinācijas.

Fonta licences var iegādāties interneta vietnē, un tā cena ir 35 eiro par atsevišķu stilu vai 60 eiro par komplektu.