Foto — Aiga Rēdmane

Aizvadītajā Rīgas modes nedēļā bērnu apģērbu zīmols «Paade Mode» prezentēja savu jaunāko 2018. gada pavasara–vasaras kolekciju «Ceļojuma piezīmes». Šī kolekcija iezīmē pagrieziena punktu arī zīmola attīstībā, jo ar to tiks uzsākta «Paade Mode» pārdošana prestižajā lielveikalu ķēdē «Galeries Lafayette» Parīzē un Nicā.

Ziņas Fold 1. novembris, 2017

Bērnu modes zīmola «Paade Mode» 2018. gada pavasara–vasaras kolekcija «Ceļojuma piezīmes» turpina izzināt pasauli, pētīt un pierakstīt brīnumaino. Iedvesma smelta dabas parādībās un toņos, pavasara un vasaras pārvērtībās, tās papildinātas ar kultūras un arhitektūras dižākajiem piemēriem, kas kalpojuši par ideju apģērbu siluetiem un modeļiem.

Kolekciju raksturo silto gadalaiku krāsu palete, kas atklājas audumu rakstos un tekstūrās, vienlaikus papildinot apģērbu līniju ar baltiem akcentiem vai foniem. Zemes toņi kombinēti ar košām un metāliskām krāsām. Augstvērtīgie «Liberty» audumi, portugāļu kokvilna, franču žakards, izsmalcināts lins, šifons un itāļu mežģīnes apvienotas ar neierastā tehnikā austu džinsu. «Ceļojuma piezīmes» galvenie elementi ir mežģīņu un garās kleitas, sīki izšuvumi, balto toņu saspēle, sarežģītu piegriezumu mēteļi, izteiksmīgi adījumi, metāliskas detaļas, unikālas rotas un citi aksesuāri. Kolekcija papildināta ar mākslinieces Brigitas Strodas darinātu galvas rotu kolekciju.

Ģimenes uzņēmums «Paade Mode» dibināts 2011. gadā, un nu jau tā apģērbi nopērkami vairāk nekā 20 pasaules valstīs. Nupat izziņota arī zīmola preču pārdošana prestižajā lielveikalu ķēdē «Galeries Lafayette» Parīzē un Nicā.

«Būt pamanītiem ir tikai puse no veiksmes. Otra, sarežģītākā puse, ir saglabāt nemainīgu kvalitāti un spēt pārsteigt ar katru jaunu sezonu, kam pamatā ir smags, neatlaidīgs komandas darbs,» atzīst «Paade Mode» dibinātāja un vadītāja Linda Raituma, paužot gandarījumu, ka zīmola apģērbi tagad nopērkami līdzās pasaules vadošo modes namu tērpiem.

Savukārt oktobra beigās Rīgas modes nedēļas organizators, Baltijas modes federācija, sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā «Paade Mode» Lindai Raitumai pasniedza balvu — stipendiju mācībām pazīstamās modes augstskolas «Instituto Marangoni» trīs nedēļu kursos.