Foto — Artūrs Kondrāts

No 15. līdz 17. novembrim Rīgā norisināsies Latvijas modes nedēļa «Modes manifestācija», kurā būs apskatāmas vairāk nekā 20 pazīstamu Latvijas modes dizaineru un jauno talantu radītās kolekcijas. Skates notiks Rīgas Krēslu fabrikas telpās, un tās apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Ziņas Fold 6. novembris, 2017

Pasākuma «Modes manifestācija» mērķis ir dot iespēju jebkurā attīstības stadijā esošam modes zīmolam plašai publikai izrādīt un popularizēt savu jaunāko kolekciju, tā veicinot sabiedrības zināšanas par modi un veicināt Latvijas modes zīmolu pieejamību un patēriņu pašmāju tirgū un ārzemēs. Kā norāda pasākuma organizatori, Latvijas Modes palāta, «Modes manifestācijas» fokusā ir jauno modes talantu atklāšana un industrijas attīstības veicināšana.

Latvijas modes nedēļas ietvaros otro gadu notiks jauno modes dizaineru konkurss «Jaunais talants». Tas tiek rīkots, lai atklātu un popularizētu jauno modes dizaineru darbus, sniegtu viņiem iespēju gūt praktisku pieredzi, kā arī atbalstītu integrēšanos modes industrijā. Konkursa fināla skates notiks 15. novembrī plkst. 20.00, un tajās tiks izrādītas 10 finālistu kolekcijas, kuras vērtēs starptautiska žūrija.

Pirms tam modes mēle tiks atvēlēta Latvijas bērnu modes zīmoliem «Lazy Francis», «Leny Tomy Factory», «Hebe» un «Petra.lv».

16. novembrī tiks demonstrētas plaša modes zīmolu spektra kolekcijas. Būs redzami konceptuālie modes zīmoli — Baiba Ladiga, «Status by Shtamguts» un Arvils Linde, pieredzes bagātais zīmols «Alexander Pavlov», strauju attīstību piedzīvojušie zīmoli «IN by Inga Nipāne», «Day off», «Helen Chaude». Tāpat būs vērojamas salīdzinoši jauno dizaineru, Unas Bērziņas, Laimas Jurčas un Ivetas Vecmanes zīmola «IV», kolekcijas.

No 17. līdz 19. novembrim dažādās vietās Rīgā darbosies «šovrūmi», kā arī notiks aktuālo zīmola kolekciju prezentācijas. «Modes manifestācija» kuratore ir Dita Danosa, vizuālās identitātes autori ir modes dizainere Žanete Auziņa un fotogrāfs Artūrs Kondrāts, bet par grafikas dizainu gādājis Kirils Kirasirovs.

 

«Modes manifestācija» no 15. līdz 17. novembrim norisināsies Rīgas Krēslu fabrikas ēkā, Starta ielā 1, Rīgā. To būs iespējams apmeklēt gan klātienē, iegādājoties biļetes «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās, gan vērot tiešraidē LMT Straume un Rīga TV24.