Ilustrācija — Harijs Grundmanis

8. un 9. februārī Rīgā norisināsies ikgadējā starptautiskā inovāciju un tehnoloģiju konference «TechChill», kas pulcēs tehnoloģiju nozares un mediju pārstāvjus, uzņēmējus, studentus un citus interesentus. Konferencē uz trim paralēlām skatuvēm uzstāsies nepilni 100 starptautiski uzņēmēji un tehnoloģiju nozares eksperti, bet kopumā pasākums pulcēs 2000 dalībnieku no visas pasaules.

Ziņas Fold 22. janvāris, 2018

Februārī Rīgā septīto reizi pēc kārtas norisināsies Latvijas jaunuzņēmumu nozares gada lielākais notikums — starptautiskā tehnoloģiju un uzņēmēju iedvesmas konference «TechChill».

Pieaugot ārvalstu interesei par Baltijas reģionu, jaunuzņēmumu konference «TechChill» ar katru gadu pulcē aizvien vairāk starptautisko investoru, mediju un uzņēmēju. Divu dienu garumā VEF Kultūras pilī uz trīs paralēlām skatuvēm gandrīz 100 starptautiski uzņēmēji un tehnoloģiju nozares eksperti iedvesmos, diskutēs, dalīsies pieredzē un zināšanās. Jomas pārstāvji apskatīs tādas tēmas kā kriptovalūtas un finanšu tehnoloģijas, kiberdrošība, mākslīgais intelekts, virtuālā realitāte, «gudrās pilsētas» un inovatīvo tehnoloģiju loma mūsu ikdienā, Latvijas loma start–up ekosistēmā, investīciju piesaiste un uzņēmuma kultūra.

Runātāju vidū uz lielās jeb «Superhero Stage» skatuves būs gan pieredzējuši tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvji piemēram, Reno Vizāžs (Renaud Visage) no «Eventbrite» un bijušais «Angry Birds» vadītājs Pīters Vesterbaka (Peter Vesterbacka), gan arī šobrīd straujāk augošo jauno uzņēmumu, piemēram «Wolt», «Revolut», «Taxify», «Drive.ai» un «EyeEm» dibinātāji.

Starp spilgtākajiem konferences viesiem jāatzīmē kiberdrošības ekspertu Ralfu Ehemendiju (Ralph Echemendia), kurš konsultējis gan Holivudas filmu veidotājus, gan ASV valsts iestādes; «Twitter» pārstāvi Endžiju Džonsu (Angie Jones), «TransferWise» pārstāvi Krisu Rāstadu (Chris Raastad). Tāpat pasākumā uzstāsies Dīns Džonsons (Dean Johnson), kurš demonstrēs maģisko «Human 2.0» šovu, kā arī Viola Levelina (Viola Llewellyn), kuras apskatītā tēma būs tehnoloģiju un demokrātijas mijiedarbība.

Rīgā ieradīsies arī pasaules vadošo tehnoloģiju mediju un investoru pārstāvji, lai iepazītos ar Latvijas un Baltijas start–up ekosistēmu, uzņēmumiem un idejām. Konferencē piedalīsies desmitiem pasaules lielāko akseleratoru un riska kapitāla fondu pārstāvji, kā arī žurnālisti no nozares ietekmīgākajiem medijiem.

«TechChill» ietvaros būs plašas iespējas satikt jaunus partnerus, piesaistīt darbiniekus un novērtēt potenciālos darba devējus, uzrunāt investorus un iepazīties ar jaunākajām tendencēm tehnoloģiju nozarē. Izstādē savus produktus prezentēs 20 daudzsološi jaunuzņēmumi, bet Biznesa ekspo izstādē Latvijas lielākie tehnoloģiju uzņēmumi un darba devēji stāstīs par saviem jaunākajiem produktiem un iespējām.

Visbeidzot, uzņēmumu dibinātāju skatuve jeb «Founder Stage» sniegs iespēju 50 izciliem un ar lielu potenciālu apveltītiem jaunajiem uzņēmējiem no 11 valstīm prezentēt savas biznesa idejas starptautisku investoru un mediju pārstāvju auditorijai un sacensties par iespēju laimēt galveno balvu 10 000 eiro apmērā no «TechChill». Paralēli tam norisināsies arī dažādas meistarklases, kas to dalībniekiem ļaus smelties vērtīgus padomus sava uzņēmuma attīstīšanai, idejas prezentēšanai, jaunu tirgu iekarošanai un citos jautājumos.

 

«TechChill» norisināsies 8. un 9. februārī VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, Rīgā. Darba valoda — angļu. Pilna konferences un saistīto pasākumu programma apskatāma «TechChill» mājaslapā.