«Gamechanger Audio». Publicitātes foto

«Plus Pedal» izstrādātājs, uzņēmums «Gamechanger Audio», nācis klajā ar jaunu produktu — inovatīvu ģitāras pedāli «Plasma Pedal». To ir iespējams iegādāties tiešsaistē un testēt ar virtuālās platformas starpniecību. Ierīci jau ir pozitīvi novērtējuši atzīti mūzikas eksperti, savukārt paši autori pedāli raksturo kā «jauna veida augstsprieguma rokenrolu».

Ziņas Fold 28. marts, 2018

«Plasma Pedal» pirmā prezentācija norisinājās Nacionālās Mūzikas tirgotāju asociācijas («National Association of Music Merchants», NAMM) izstādē janvārī, kur pedālis guva plašu atzinību mūziķu un mūzikas ekspertu vidū. Kā skaidro ieceres autori, «Plasma Pedal» ir jauns posms «overdrive», «distortion» un «fuzz» efektu attīstībā. Tā vietā, lai «overdrive» efekta radīšanai izmantotu LED shēmas, tranzistorus vai vakuumlampas, «Plasma Pedal» tehnoloģijā efekta tonis tiek ģenerēts no gāzizlādēm ksenona lampā. Īpaši veidotais pedāļa koncepts ļauj mūziķim spēlēšanas laikā redzēt elektriskās izlādes, kas tiek pārveidotas analogā audio signālā, radot ātru un ļoti spēcīgu skaņas deformāciju. Šis ir pirmais ģitāras efektu pedālis, kurā izmantota šī tehnoloģija. «Ar šo pedāli var paveikt to, ko neesmu redzējis kādu darām,» vērtē grupas «Rolling Stones» basģitārists Derils Džounss (Darryl Jones).

Šobrīd pedāli iespējams iegādāties «Indiegogo» kampaņas ietvaros, kur tas paspējis piesaistīt jau vairāk nekā 197 000 dolāru. Kā daļu no kampaņas «Gamechanger Audio» izveidojuši arī tiešsaistes platformu, kurā iespējams augšupielādēt skaņas failus, izvēlēties pedāļa iestatījumus un reālajā laikā izmēģināt pedāli darbībā.

«Gamechanger Audio» produktu un grafikas dizaina autors ir Fricis Kalvelis.

Izstrādātāji plāno, ka pirmie «Plasma Pedal» eksemplāri būs gatavi augustā. Šī ir jau otrs veiksmīgi realizētais «Gamechanger Audio»  projekts. Pērn uzņēmums nāca klajā ar pirmo produktu — klavieru tipa ģitāras pedāli «Plus Pedal». Tā ražošana tika uzsākta 2017. gada vasarā, un šobrīd pedāli jau izmanto virkne pasaulē atzītu mūziķu.