«Motor Synths». Publicitātes attēls

Skaņu tehnikas uzņēmums «Gamechanger Audio», kurš tirgū savu debiju pieteica ar «Plus Pedal» ģitāras pedāli — pasaules pirmo sostenuto pedāli visiem melodiskajiem instrumentiem, nāk klajā ar jaunu produktu — analogu elektromehānisku sintezatoru «Motor Synth», kura skaņas radīšanas avota pamatā ir elektromotoru sistēma.

Ziņas Fold 11. jūnijs, 2019

«Motor Synth» ir sintezators, kas rada skaņas, paātrinot un palēlinot astoņus elektromotorus līdz precīzam apgriezienu skaitam  minūtē, tādējādi atskaņojot konkrētas notis. Tā kā komerciālu mūzikas instrumentu dizainā digitāli kontrolējami elektromotori nekad nav tikuši izmantoti, lai radītu skaņu, «Motor Synth» pārstāv pavisam jaunu analoga audio signāla radīšanas veidu.

Uz ierīces virsmas paneļa caur aizsargstiklu ir redzami astoņi elektromotori, kas uzbūvēti virs ierīces pamatsistēmas un rotējot sniedz lietotājam vizuālu informāciju par notiekošo. Vizuālo pieredzi papildina virkne ar atstarojošiem optiskajiem diskiem, kas ir piestiprināti pie elektromotora vārpstām un kuriem ir pieslēgtas astoņas nelielas, mirgojošas gaismiņas, kas rada hipnotisku gaismas šovu. Bez labi pazīstamajiem analogajiem parametriem un filtriem «Motor Synth» piedāvā arī virkni papildu funkciju, kā arī inovatīvu cilpošanas sistēmu. «Motor Synth» spēlē, izmantojot astoņus iebūvētus kontroles taustiņus un četras grozāmas regulēšanas pogas.

«Gamechanger Audio» līdz šim ir baudījuši lielus panākumus kolektīvās finansēšanas platformā «Indiegogo», kas uzņēmumam palīdzēja savākt nepieciešamos finansiālos līdzekļus 10 minūšu laikā pēc kampaņas uzsākšanas. «Gamechanger Audio» šobrīd ir pārsnieguši savu nosprausto mērķi piecas reizes, lai arī kampaņa noslēgsies tikai jūnija beigās. Uzņēmums aprīļa sākumā Berlīnē prezentēja sava jaunākā produkta ideju lielākajā elektroniskās mūzikas instrumentu izstādē pasaulē «Superbooth». Viņu instruments saņēma atzinību no dažādiem nozares profesionāļiem, tostarp no leģendārā elektroniskās mūzikas celmlauža Žana Mišela Žāra (Jean–Michel Jarre) un mūziķa, «Google» skaņu dizainera Ričarda Devaina (Richard Devine), kurš raksturo «Motor Synth» kā vienu no unikālākajiem sintezatoriem, kādu ir redzējis ilgākā laika periodā.

Uzņēmums plāno pabeigt produkta izstrādi līdz augusta beigām, sākt instrumentu pirmās partijas ražošanu novembrī un piegādāt «Motor Synth» pirmajiem pircējiem ap Ziemassvētkiem. Papildu informāciju par sintezatoru iespējams atrast uzņēmuma «Indiegogo» kampaņas vietnē vai «Gamechanger Audio» mājaslapā.