Foto — Olga Jakovļeva

Modes zīmola «Talented» dizainere Indra Komarova jaunajā, 2018. gada pavasara–vasaras kolekcijā apcer Latvijas un latvieša dabu, rāmā un ekspresīvā nevienlīdzīgo proporciju. Apģērbus rotā jaunās mākslinieces Karlīnes Anetes Nagliņas gleznotās apdrukas.

Ziņas Fold 10. aprīlis, 2018

«Talented» šī gada pavasara–vasaras kolekcija tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas. Uzdodot jautājumus par kultūru sajaukšanās un neskaitāmo ietekmju potenciālo iznākumu, kolekcijai radīta apdruka, kurā kombinēti Latvijas augu un putnu attēli. Vīriešu un sieviešu apģērbu, kleitu, bikšu un kreklu, mierīgo krāsu gammu papildina koši magoņsarkani akcenti.

Kolekcijai īpaši radītā apdruka tapusi sadarbībā ar mākslinieci Karlīni Aneti Nagliņu, kuras gleznotie Latvijas dabā sastopamie augi, kukaiņi un putni tika sakārtoti havajiešu kreklu iedvesmotā ornamentā. «Ar to vēlējos parādīt, ka ar mūsu dabu tradicionāli saistītā rāmā krāsu gamma ir mīts, ko paši esam radījuši. Mēs varam atrast daudz ko košu un temperamentīgu gan mūsu ainavās, gan pašu raksturos», tā par kolekcijas ideju stāsta dizainere Indra Komarova.

Zīmols «Talented», kas līdz 2016. gada rudenim bija pazīstams ar «I’m Your Shirt» nosaukumu, regulāri piedalās Rīgas modes nedēļā. Pavasara–vasaras kolekcija jau pieejama zīmola mājaslapā un drīzumā to būs iespējams iegādāties Latvijas dizaina un modes preču veikalos.