Stils — Anita Altmane, foto — Olga Jakovļeva

Modes zīmola «Talented» dizainere Indra Komarova aktuālajā 2019. gada pavasara–vasaras kolekcijā sapludina funkcionālo un dekoratīvo, kā arī eksperimentē ar asimetriskiem apģērbu piegriezumiem.

Ziņas Fold 3. maijs, 2019

«2019. gada pavasara–vasaras kolekcija ir par saplūšanu. Dažādas lietas un darbības saplūst viena otrā, un, tām saspiežoties, rodas funkcionālas kļūdas. Paātrinātais laiks kā centrifūga iedarbojas uz ikdienu un rezultātā robežas izplūst. Apģērbs šajā kontekstā sāk iegūt jaunu nozīmi — funkcionālais un dekoratīvais ir maksimāli satuvināts,» tā dizainere Indra Komarova raksturo zīmola «Talented» aktuālo kolekciju.

Tajā autore «saaudzē» jaku ar somu un bikses ar jostassomu, nojaucot robežas starp to, kas ir dekoratīvs un kas — izteikti funkcionāls. Arī šī gada pavasara–vasaras kolekcijā izmantoti zīmolam par raksturīgu iezīmi jau kļuvušie volāni, meklējot arvien jaunus veidus, kā tos iekļaut apģērba modeļos. Toties jaunums ir ievērojams asimetrijas lietojums, kas līdz šim Indru nav pārāk saistījis. Tā kā «Talented» pirmsākumi meklējami dizaineres zīmolā «I’m Your Shirt», kura fokusā līdz 2016. gada nogalei bija dažādu veidu krekli, kreklu detaļas autore turpina ieviest arī kleitās un žaketēs. Pavasara–vasaras kolekcijā izmantoti dabīgi, sezonai atbilstoši un zīmolam raksturīgi audumi, kokvilna un lins, klasiskos toņos — baltā, bēšā, haki, sarkanā, zilā un melnā, galveno lomu atstājot faktūrai un formai.

 

«Talented» 2019. gada pavasara–vasaras kolekcijas apģērbus visērtāk apskatīt un iegādāties zīmola mājaslapā.