Foto — Olga Jakovļeva, stils — Anita Altmane

Dizainere Indra Komarova, radot sava zīmola «Talented» 2018./2019. gada rudens–ziemas kolekciju, iedvesmojusies no mīlestības vēstulēm, ko savām mīļotajām sūtījuši karavīri. Kolekcijā mijas militārs stils ar romantiskiem akcentiem.

Ziņas Fold 18. septembris, 2018

Modes zīmola «Talented» aktuālās rudens–ziemas kolekcijas tēma ir mīlestības vēstules no frontes. Tās simbolizē ilgas un gaidas, spēku un ievainojamību vienlaikus. Zīmola dizainere Indra Komarova savos darbos labprāt liek lietā kontrastus, un arī šajā kolekcijā tie atrodami krāsās, faktūrās un siluetos. Funkcionālais militārais apģērbs vairākkārt kalpojis par dizaineres iedvesmas avotu, un šoreiz tas kombinēts ar romantiskām batista detaļām, sirds formas portfeļkabatām un volāniem.

Kolekcijas prezentācijā aizvadītajā Rīgas modes nedēļā modeļi defilēja nevis, kā ierasts, mūzikas pavadībā, bet gan fonā skanot dažādu tautību vīriešu mīlestības vēstulēm. Indra uzsver — modes skate savā ziņā ir izrāde, kurā ir iespēja savu stāstu pastāstīt plašāk, izmantojot dažādus līdzekļus. «Mūzikas izvēlei parasti veltu daudz laika un daru to ļoti rūpīgi, taču šoreiz eksperimentēju, miksējot tekstus ar dažādiem fona trokšņiem. Vēstules bija no dažādiem gadsimtiem un dažādiem autoriem, bet tās visas runā par vienu un to pašu — mīlestību, rūpēm, bailēm. Šajā emocionālajā gaisotnē arī tērpā pateiktais stāsts nolasāms labāk», kolekcijas skati atceras dizainere. Skaņu eksperimentu realizēšanai dizainere sadarbojās ar jauno skaņu režisori Irēnu Broku.

«Talented» rudens–ziemas kolekcija pieejama zīmola mājaslapā, kā arī dizaina preču veikalos «Awake Riga», «BOLD» Rīgā un «32 Boutique» Jūrmalā.