Foto — Kristīne Krauze–Slucka

Ielu modes zīmola «One Wolf» 2018. gada pavasara–vasaras kolekcija «Remonts 2» veltīta cilvēkiem ar zelta rokām — aroda meistariem, kuriem darbs ir sirdslieta. Šopavasar kolekcija iekļuva starp Latvijas Dizaina gada balvas (LDGB) divdesmit finālistiem.

Ziņas Fold 7. jūnijs, 2018

Kolekcijai «Remonts 2» iedvesma smelta no šķietami smagnēja darba apģērba, tomēr tajā liela loma ir baltajai krāsai un dažādiem kokvilnas audumiem, tā apliecinot perfekcionismu, kārtību un vienkāršību. Zīmola «One Wolf» dibinātāja, dizainere Agnese Narņicka atklāj, ka uz kolekcijas radīšanu viņu pamudinājuši visdažādākie meistaru tipāži, darbnīcu interjers, radoša darba vide un tās detaļas.

 

Atšķirībā no iepriekšējām kolekcijām, kas tika risinātas izteikta uniseksa koncepta ietvaros, šajā parādās arī tādi modeļi, kas paredzēti tieši sievietēm — dažādu materiālu svārki un kleitas. Lai arī šķietami sievišķīgi, šo apģērbu konstrukcijā un detaļu risinājumā iezīmējas vīriešu apģērbiem raksturīgi piegriezumi un darba apģērbā sastopamais robustums.

 

«One Wolf» kolekcijās kopš 2011. gada apvienojas funkcionalitāte, asprātība, inteliģence un askētisms, atspoguļojot dizaineres pārdomas par modernā pilsētnieka nepieradināto estētiku. Būtiska zīmola iezīme ir eksperimenti ar konstrukcijām un siluetiem, kas lauž priekšstatus par dzimumu un apģērbu, kombinējot neierastas detaļas un atšķirīgus stilus. Minētais atklājas arī šī gada kolekcijā «Remonts 2», kuru Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrija ierindoja labāko divdesmitniekā.

 

«Labs līdzsvars starp hipsterismu un valkājamību. Tā ir svaiga kolekcija, kas noteikti uzrunās jauniešu auditoriju,» tā kolekciju komentējis LDGB žūrijas loceklis, ilggadējais «G–Star RAW» radošais direktors un dizainers Pīters Kūls (Pieter Kool). 11. jūnijā LDGB izstāde tiks atklāta koncertzālē «Lielais Dzintars» Liepājā.

 

«One Wolf» kolekcijas tiek pārdotas arī Lietuvā, Igaunijā, Nīderlandē un citviet, kā arī internetā.