Foto — Andrejs Strokins, apstrāde — Zigmunds Lapsa

Turpinot iedvesmoties no aizraujošiem dzīvesstāstiem, dizainere Elīna Dobele šoruden nākusi klajā ar jauniem kurpju un zābaku modeļiem. Tie veltīti sievietēm, kuras guvušas izcilus sasniegumus dažādās nozarēs. Jaunā kolekcija apliecina arī Dobeles arvien pieaugošo interesi par somu dizainu.

Ziņas Veronika Viļuma 3. oktobris, 2018

Dizainere Elīna Dobele stāsta, ka šogad pieņēmusi lēmumu vairs neveidot tradicionālās pavasara–vasaras un rudens–ziemas kolekcijas. «Aizvadīto divu gadu laikā vērojama sezonalitātes izplūšana — zābakus pērk gan ziemā, gan vasarā, un kurpes — visu gadu,» novērojusi Elīna. Tā vietā viņa turpmāk veidos produktu skaita ziņā mazākas kolekcijas visa gada garumā, sekojot pieprasījumam no klientu puses.

Arī šoruden prezentētos sieviešu apavu modeļus Elīna radījusi, domājot par savu klienti — nobriedušu personību ar savu unikālo stilu. Tajos dominē melnā krāsa dažādās faktūrās, kuru papildina sarkani akcenti. Tāpat izmantota arī ar sudrabu krāsota un vecināta āda, ponija āda ar sudraba krāsas laukumiem un citi efekti. Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, visiem modeļiem doti atbilstoši nosaukumi, kurus iedvesmojušas sievietes ar izciliem sasniegumiem visdažādākajās nozarēs — matemātikā, politikā, sportā, mākslā un citās sfērās. Piemēram, zābaki «Ashley» veltīti nedzirdīgajai motokrosa čempionei Ešlijai Fiolekai (Ashley Fiolek), zābaki «Grace» — pirātu karalienei Greisai O’Melijai (Grace O’Malley) utt. Vairāki apavu modeļi tapuši sadarbībā ar Beļģijas modes zīmolu «Lena Lumelsky», ar ko Elīna Dobele sastrādājusies vairākkārt.

Ar katru sezonu arvien vairāk Elīna Dobele pievēršas arī somu dizainam. «Lai gan Latvijā sievietes iecienījušas vidēja un liela izmēra somas, man patīk ideja par mazo somiņu. Manuprāt, maza somiņa sievietei piešķir sievišķīgu trauslumu un liek plānot dienas gaitas, jo tajā vieta ir tikai svarīgākajām lietām,» komentē dizainere.

Tāpat kā iepriekš zīmola prezentācijas materiālu veidošanu Elīna Dobele uzticējusi profesionāļiem — fotogrāfiju autors ir Andrejs Strokins, bet to apstrāde un grafikas dizains ir Zigmunda Lapsas pārziņā.

Elīnas Dobeles radītos apavus var apskatīt un iegādāties zīmola mājaslapā un veikalā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 16–1, Rīgā.