Foto — «Garage48»

No 23. līdz 25. novembrim Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolā norisināsies «Garage48 Wood» koksnes prototipu izstrādes hakatons, kurā piedalīsies kokrūpniecības nozares pārstāvji, kokapstrādes meistari, dizaineri, arhitekti, inženieri un saistīto jomu studenti. Hakatona ietvaros plānots dalīties idejās un radīt jaunus risinājumus koka izmantošanai sabiedriskajās telpās, kā arī kokrūpniecības nozarē kopumā.

Ziņas Fold 14. novembris, 2018

«Garage48 Wood» koksnes prototipu izstrādes hakatons norisināsies otro reizi. Aizvadītajā rudenī tas notika Igaunijā — vairāk par tā ideju, gaitu un dalībniekiem var uzzināt rakstā «Garage48» mājaslapā.

«Garage48 Wood 2» hakatonu organizē «Garage48» sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu un «TSENTER» kokapstrādes un mēbeļu ražošanas centru Igaunijā. Pēc pirmā «Garage48 Wood» tā organizatori uzsvēra, ka pasākums bijis lielisks eksperiments, ļaujot paplašināt līdz šim īstenoto hakatonu mērogu.

«Lēmums rīkot nākamo hakatonu bija likumsakarīgs pēc pagājušā gada veiksmīgās pieredzes,» vērtē «TSENTER» projektu vadītājs Lauri Semevskis (Lauri Semevsky). «Hakatons ir atpazīstams pasākuma formāts programmatūru un IT entuziastiem, tas nekad nav izmantots kokrūpniecības nozarē. Līdz pagājušajam gadam, kad organizējām pasaulē pirmo 48 stundu koksnes produktu prototipu izstrādes hakatonu. Tas piesaistīja dažādu jomu profesionāļus, mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjus no Latvijas un Igaunijas, kuri, darbojoties starpdisciplinārās komandās, radīja fascinējošus risinājumus no koka.»

Šoreiz hakatons notiks Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolā, kurā ir pilnvērtīgi aprīkota darbnīca darbam ar koku. Iesildošo pasākumu laikā Latvijā un Igaunijā, kā arī pasākuma norises laikā dalībnieku rīcībā būs dažādi nepieciešamie materiāli, darbarīki, tāpat pieejama nozares speciālistu un mentoru palīdzība prototipēšanā, darbā ar iekārtām un citos jautājumos.

Hakatona dalībnieku uzdevums būs 48 stundu laikā radīt reālu koka prototipu. Dalībai pasākumā var pieteikties dizaineri, arhitekti, galdnieki, tehnologi, konstruktori, inženieri, kokrūpniecības nozares profesionāļi un uzņēmumu pārstāvji, mārketinga speciālisti, biznesa attīstītāji un aizrautīgi projektu vadītāji no Latvijas un Igaunijas. Iepriekšēja pieredze šādos pasākumos nav nepieciešama.

 

«Garage48 Wood» hakatons notiks 23.–25. novembrī Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina vidusskolā, Valmieras ielā 19, Cēsīs. Reģistrēties un iepazīties ar plašāku informāciju par hakatonu un praktiskajiem jautājumiem iespējams šeit.