Ilustrācija — FOLD

Latvijas Dizaineru savienība (LDS) izsludinājusi divus konkursus. Līdz 1. septembrim dizaineri, studijas un uzņēmumi var iesniegt darbus ikgadējā LDS balvas konkursā, kam šoreiz izvēlēta tematika «Trauki». Savukārt skolu un augstskolu sacensība «Dizaina arēna» turpināsies līdz 9. septembrim, un tajā ir vairākas kategorijas.

Ziņas Fold 13. augusts, 2019

Tematiskais konkurss «Trauki»

«Atrast oriģinālus dizaina risinājumus vieglāk ir jaunās jomās, kurās ir vēl daudz neizmantotu iespēju, nekā tradicionālo priekšmetu dizainā. Tomēr mūsu ikdienas dzīve nav iedomājama bez tradicionālo lietu vides, tai skaitā, traukiem,» raksta «LDS balvas 2019» tematiskā konkursa «Trauki» rīkotāji, aicinot iesniegt darbus, kuros amatniecības tradīcijas apvienotas ar mūsdienīgu domāšanu, inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem un materiāliem, tā radot jaunas estētiskas un funkcionālas vērtības.

Konkursa dalībnieki, individuāli dizaineri, darbnīcas vai uzņēmumi, vērtēšanai var iesniegt ne vairāk kā trīs darbus, kas tapuši no 2016. līdz 2019. gadam. Trauki vai trauku grupas var būt radītas jebkādam saturam jebkādā materiālā. Piedalīties var gan ar dizaina prototipiem, gan tiražētiem izstrādājumiem. Žūrija vērtēs pieteikuma atbilstību konkursa tematikai, izvēlētā materiāla piemērotību, funkcionalitāti, estētisko risinājumu, oriģinalitāti un citus aspektus. Konkurss noslēgsies ar uzvarētāju apbalvošanu un ekspozīciju, kas būs skatāma no šī gada 18. līdz 20. oktobrim izstādē «Design Isle 2019» Ķīpsalas izstāžu hallē.

Pieteikšanās — līdz 1. septembrim.

Konkurss «Dizaina arēna»

Jau ierasti LDS paralēli profesionāļu konkursam rīko arī atsevišķu augstskolu studentu un profesionālo vidusskolu audzēkņu dizaina darbu konkursu, kas šogad ieguvis nosaukumu «Dizaina arēna». Tajā ir četras kategorijas. «Lietu dizainā» iespējams iesniegt rūpnieciskā dizaina paraugus — koka, metāla, stikla, tekstila izstrādājumus un citus dizaina objektus, kā arī modes preces un aksesuārus. «Vides dizainā» — interjera un ārtelpas dizaina risinājumus, «Saziņas dizaina» kategorijā — multimediju, foto, komunikācijas un grafikas dizaina darbus. Minētajās kategorijās izglītības iestādes var pieteikt audzēkņu un studentu 2018.–2019. mācību gada darbus neierobežotā skaitā. Savukārt kategorija «Dizaina pētniecība» paredzēta augstskolām labāko teorijas darbu izcelšanai un pētījumu popularizēšanai. Konkursā iespējams pieteikt ne vairāk kā trīs bakalaura un trīs maģistra darbus no katras augstskolas.

Arī konkursa «Dizaina arēna» labākos darbus varēs apskatīt īpašā ekspozīcijā «Design Isle 2019» ietvaros.

Dalība konkursā ir bez maksas, pieteikšanās — līdz 9. septembrim.

 

Uzzināt vairāk par konkursu nosacījumiem, kā arī pieteikt darbus iespējams LDS mājaslapā.