Foto — Ēriks Božis

Biroja «Didzis Jaunzems Arhitektūra» projektētā skatu terase Valmierā nule saņēmusi Latvijas Ainavu arhitektūras balvu kategorijā «Vides dizains».

Sižeti Fold 17. septembris, 2019

Šā gada pavasarī izbūvētais gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā Valmierā nodrošina ērtu piekļuvi pie Gaujas gājējiem un riteņbraucējiem. Grantētais celiņš pie upes pārtop apļveida skatu terasē, no kuras savukārt izaug sols ar atzveltni. Terases riņķveida forma ir ne vien estētiski pievilcīga, bet arī nodrošina ērtu apgriešanos ugunsdzēsēju autotransportam.

Daļā no labiekārtotās teritorijas pastāv plūdu risks, tādēļ konstrukcija veidota piepacelta no zemes. Terase izbūvēta priedes koka konstrukcijā, dažviet izmantojot nesošas dzelzsbetona plātnes. Terases virsma apdarināta ar lapegles dēļiem, tajos izveidojot pretslīdes frēzējumus.

Par citiem pirmās Latvijas Ainavu arhitektūras balvu ieguvējiem lasi šeit.