Publicitātes foto

No 21. līdz 22. maijam norisināsies tiešsaistes meistarklašu, lekciju un koncertu cikls, kā arī konkurss jaunajiem skaņas māksliniekiem «Burn_Slow: Baltijas un Ziemeļvalstu skaņas un radio māksla garīgajai labklājībai».

Ziņas Fold 17. maijs, 2021

21. maija pēcpusdienā visiem interesentiem būs pieejamas «Burn_Slow» publiskās lekcijas un diskusija par skaņas lomu garīgās labklājības veicināšanā. Skaņas māksliniece Krista Dintere runās par laika izjūtu un klausīšanās tehnikām, mediju māksliniece Maija Demitere iepazīstinās ar lēno mediju mākslu, savukārt mediju māksliniece Ieva Vīksne prezentēs biometrisko datu vadītas meditācijas tehniku. Ar prezentācijām uzstāsies arī meistarklašu vadītāji. Festivāla «Pixelache» radošā direktore Laura Gustavsone (Laura Gustafsson, Somija) iepazīstinās ar festivāla 2021. gada tēmas koncepciju un vadīs paneļdiskusiju par skaņu un garīgo labklājību.

 

22. maijā reģistrēti dalībnieki varēs piedalīties meistarklasēs, ko vadīs skaņas mākslinieki Jakobs Remins (Jacob Remin, Dānija), Džons Grziniks (John Grzinich, ASV/Igaunija), Dereks Holcers (Derek Holzer, ASV/Zviedrija) un Mantauts Kruskausks (Mantautas Krukauskas, Lietuva). Meistarklases iepazīstinās ar mediju arheoloģijas, audio meditācijas, telemātiskas skaņrades un skaņas telpiskošanas tehnikām, iedvesmojot Baltijas un Ziemeļvalstu jaunos skaņas skaņas māksliniekus veidot inovatīvus skaņdarbus festivāla «Pixelache» audio programmai. 22. maija programmas noslēgumā norisināsies meistarklašu vadītāju un dalībnieku skaņas mākslas performance, attālināti satiekoties un kopīgi improvizējot virtuālajā telpā tiešsaistē. Lai reģistrētos dalībai meistarklasēs, līdz 19. maijam jāaizpilda pieteikuma anketa.

 

Projekta rezultātā tapušie desmit labākie skaņas mākslas darbi tiks atskaņoti somu mākslas un aktīvisma festivāla «Pixelache» audio programmā, kā arī saņems 200 eiro grantu. «Pixelache» ir Ziemeļvalstu kultūras festivāls, kas veicina starpdisciplināru praksi starp mākslu, dizainu, tehnoloģijām, pētniecību un aktīvismu. Šogad tas norisināsies no 6. līdz 13. jūnijam.

 

Projektu organizē mediju mākslas organizācija «ASTE. Art, Science, Technology, Education» sadarbībā ar mākslas un aktīvisma festivālu «Pixelache» un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju «MPLab», kā arī ar Ziemeļvalstu Kultūras punkta finansiālo atbalstu.

 

Vairāk informācijas par pasākumu ciklu — «Burn_Slow» mājaslapā.