Attēls — BIAN

Nākamnedēļ, 17. septembrī plkst. 16.00 ar mūziķa Teodora Pārkera bezmaksas telpiskās skaņas lekciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) Rīgā turpināsies Baltijas Imersīvās Skaņas Tīkla izglītojošo pasākumu sērija Baltijas valstīs.

Ziņas Fold 10. septembris, 2021

Baltijas Imersīvās Skaņas Tīkls (BIAN) ir iniciatīva ar mērķi popularizēt imersīvās skaņas tehnoloģijas Baltijas valstīs, kā arī veicināt izglītojošus klātienes un tiešsaistes pasākumus par jaunajiem skaņas formātiem. Imersīvā skaņa ir revolucionārs trīsdimensiju audio formāts, kas piedāvā dabiskāku un visaptverošāku klausīšanās pieredzi mūzikā, kino, virtuālajā realitātē, videospēļu industrijā un citās nozarēs.

 

Teodora Pārkera (Theodore Parker) lekcija JVLMA ir bez maksas, un tajā visi interesenti varēs iepazīsties ar «ambisonics» skaņas principiem, praktisko pielietojumu un atvērtā koda bezmaksas programmatūru, kas atbalsta minētos skaņas formātus. Atšķirībā no citiem daudzkanālu skaņas formātiem, «ambisonics» formātā audio signāls nav piesaistīts konkrētam skaļruņu skaitam vai izvietojumam un pielāgojas dažādām sistēmām un situācijām. Lekcijas apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

 

Teodors Pārkers ir mākslinieks un Igaunijas Mūzikas Akadēmijas pasniedzējs. Viņa specializācija ir ģitāras improvizācija, elektroakustiska un skaņas telpiskie aspekti. Pārkers pārstāv Igaunijas Elektroniskās mūzikas biedrību (Eesti Elektroonilise Muusika Selts) un ir dzīvās elektroniskās mūzikas projekta «EMA» (Elektroonilise Muusika Ansambel) dalībnieks, kā arī improvizācijas apvienību «Punkt Nihu» un «Guerilla Impro» dibinātājs.

 

BIAN sadarbības tīkla ietvaros līdz 2021. gada nogalei plānotas arī projekta organizētas tikšanās un izglītojoši pasākumi kopā ar partneriem Tallinā, Tartu, Viļņā un Kauņā. Projektu atbalsta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma «Kultūra» un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Plašāka informācija par Baltijas Imersīvās Skaņas Tīkla aktivitātēm ir pieejama BIAN mājaslapā.