Foto — Ēriks Božis

Šovasar blakus pasākumu vietai «Hanzas Perons» uzbūvēta brīvdabas notikumu platforma «Vasaras Perons». Tas ir eksperimentāls pilotprojekts, kas ierobežotas pulcēšanās apstākļos ļauj socializēties un apmeklēt sabiedriskus pasākumus epidemioloģiski drošā vidē ar iespēju distancēties.

Ziņas Fold 17. augusts, 2021

«DJA» veidotā kultūras norišu brīvdabas telpa «Vasaras Perons» atsaucas uz blakus esošās atjaunotās «Hanzas Perona» ēkas formu, kam ir izteikti garens apjoms un divslīpju jumts. Terase veidota vairākos līmeņos un būvēta kā ažūra struktūra no īrētām sastatņu konstrukcijām ar dēļu apdari. Šo struktūru var pielāgot dažādiem pasākumiem, paredzot iespēju to papildināt ar funkcionāliem un mākslinieciskiem elementiem, kā arī gaismas un skaņas tehniku. Vienlaikus «Vasaras Perons» ir ilgtspējīgs īstermiņa arhitektūras risinājums, kas ļauj pēc vasaras beigām būvi izjaukt un visus materiālus atkal izmantot citos objektos.

 

«Vasaras Peronu» veido piecas zonas: atpūtas zona, ēdamzona, piknika zona, bārs un skatuve. Zem stalažu konstrukcijas izvietotajā atpūtas zonā iekārti šūpuļtīkli. Tai seko ēdamzona, kas izvietota uz divu līmeņu platformas pie atsevišķā apjomā veidotā bāra, un, atkarībā no pieprasījuma, ēdamzonu iespējams paplašināt arī zaļajā piknikam paredzētajā zonā. Gan bāram, gan ēdamzonai izveidoti pandusi ērtai piekļuvei cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Skatuve izvietota blakus piknika zonai, kas kalpo arī kā vieta skatītājiem. Skatuves caurspīdīgais polikarbonāta jumts aizsargā pret nokrišņiem, saglabājot struktūras gaisīgumu. No blakus esošās Pulkveža Brieža ielas «Vasaras Perons» atdalīts ar vēja vairogiem, lai veidotu vidi, kurā ir patīkami uzturēties dažādos laika apstākļos.

 

Autoru komanda: «DJA» — Didzis Jaunzems, Ksenija Sapega, Justīne Kate Hesse, Helēna Laura Bindemane