Attēls — «Riga TechGirls»

«Riga TechGirls» līdz šī gada 12. novembrim aicina sievietes pieteikties bezmaksas mentoru programmā, kur pusgada garumā būs iespēja saņemt profesionāļu atbalstu un apgūt padziļinātas zināšanas informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē. Programma sniegs iespēju saņemt vietējā vai starptautiskā mentora atbalstu, tīkloties un veidot sadarbības grupas ar citām dalībniecēm, kā arī iegūt plašākas zināšanas par dažādām ar IT jomu saistītām tēmām.

Ziņas Fold 2. novembris, 2021

«Mentoru programma norisināsies jau trešo gadu, un tās mērķis ir dot iespēju sievietēm spert pirmos soļus IT pasaulē, sniegt atbalstu talanta attīstībā, kā arī atbalstīt tās sievietes, kuras jau darbojas šajā nozarē. Pirmajā gadā programmā piedalījās 50 dalībnieces, otrajā — 260. Ar katru gadu redzam, ka sieviešu interese par IT jomu palielinās, un mums ir patiess prieks par katru sievieti — gan IT jomas iesācēju, gan tādu, kura jau darbojas nozarē un vēlas augt tālāk —, kas ir atvērta izmantot šīs programmas sniegto unikālo iespēju tikties ar mentoru «viens pret viens» sesijās. Tas ļauj ne tikai gūt padziļinātas zināšanas IT nozarē, bet arī apliecina IT komūnas draudzīgumu un gatavību dalīties šajās zināšanās. Šī ir iespēja, kas noteikti jāizmanto,» aicina «Riga TechGirls» līdzradītāja un mentoru programmas vadītāja Diāna Butina.

 

Mentoru programma, kas tapusi sadarbībā ar mentoringa un apmācību programmu Lietuvā «Women Go Tech» un «Google», norisināsies tiešsaistē latviešu un angļu valodā, un tās laikā dalībnieces apgūs padziļinātas zināšanas kādā no trīspadsmit izvēlētajiem tehnoloģiju virzieniem: front-end un back-end izstrādē, testēšanā, IT atbalstā, biznesa analīzē, datu analīzē, projektu vadībā, produktu vadībā, UX/UI (lietotāja pieredze/lietotāja saskarne), kiberdrošībā, QA (kvailtātes nodrošošināšana), inženierijā, jaunuzņēmumos.

 

Pieteikties programmai var katra sieviete, kura vēlas gūt zināšanas IT jomā, kā arī tās, kuras jau darbojas IT nozarē un vēlas piedzīvot profesionālo izaugsmi. Izvērtējot pieteikumus, īpaša uzmanība tiks pievērsta kandidātes motivācijai un mērķiem. Vienlaikus «Riga TechGirls» šogad jo īpaši aicina pieteikties dalībai programmā tās dalībnieces, kuras jau darbojas nozarē.

Lai attīstītu tieši šo virzienu, mentoru komandai pievienojusies Ekspertu virziena vadītāja Lota Plezere. «Šajā virzienā, kas vērsts uz IT jomā jau strādājošu dalībnieču tālāku izaugsmi, mērķis ir radīt komūnu, kurā mēs uzzinām, iemācāmies, praktizējam, reflektējam tā, lai pēc šīs programmas beigšanas katra dalībniece patiesi var nomērīt un pamanīt savu izaugsmi,» stāsta Lota Plezere.

 

Mentoru programmā iesaistīti aptuveni 200 vietējie un starptautiskie mentori, kuri ar dalībniecēm tiksies individuālās sesijās pusgada garumā. Mentoru vidū ir tādi IT jomas profesionāļi kā Artūrs Lindenbergs («LMT»), Kristaps Grīnbergs («Sharentic»), Madara Zelčāne («Tet»), Mārtiņš Leitass («Emergn»), Anna Andersone («Riga TechGirls», «Be-with»), Irina Točko («LikeIT», «Rimi Baltic»), Anna Gintere («IF Insurance Latvia») u.c. Savukārt programmā apgūstamos tehnoloģiju virzienus pārstāvēs Tatjana Riblova (projektu vadība), Līga Lētiņa (UX/UI), Agrita Garnizone (datu analīze), Alise Dīrika (produktu vadība), Andris Lišmanis (QA, testēšana), Alīna Karpeļceva (Front-end izstrāde), Aiva Staņēviča (Back-end izstrāde), Irina Semova (QA, testēšana), Līna Sarma (inženierija), Elīna Smilga (kiberdrošība), Alise Gurenko (jaunuzņēmumi).

 

Programmas apmācības tiks īstenotas no 2022. gada 6. janvāra līdz 30. jūnijam. Pieteikšanās programmai norit līdz šī gada 12. novembrim. Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanos — «Riga TechGirls» mājaslapā.