Attēls — «Riga TechGirls»

Biedrība «Riga TechGirls» aicina radošo profesiju pārstāvjus piedalīties digitālās izaugsmes meistarklasēs «Cilvēcīgi par tehnoloģijām», kas notiks no 22. februāra līdz 12. maijam. Programmā uzsvars tiks likts uz zināšanām, kas ir vērtīgas radošo un kultūras profesiju pārstāvjiem. Dalība programmā ir bez maksas, un pieteikšanās atvērta līdz 22. februārim.

Ziņas Fold 13. janvāris, 2022

«Riga TechGirls» veidotās programmas «Cilvēcīgi par tehnoloģijām» mācību saturs ir veidots tā, lai kultūras un mākslas profesiju pārstāvji iegūtu ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas par to, kā gudrāk un efektīvāk savā darbā izmantot dažādus digitālos rīkus, lai atvieglotu un uzlabotu savu ikdienas profesionālo darbību. Meistarklasēs aicināts piedalīties ikviens interesents, kurš pārstāv kādu no radošajām industrijām, tai skaitā kultūras iestāžu, muzeju, mākslas galeriju, mākslinieku organizāciju, mūzikas un citu institūciju pārstāvji. Programmas tapšanā ir piedalījušies gan kultūras un mākslas nozarēs, gan IT sektorā strādājošie, ievērojot digitālo kompetenču starptautiskos standartus un nozares rekomendācijas. Par sekmīgu programmas apguvi tiks izsniegts sertifikāts.

 

Nodarbības tiks sadalītas četros tematiskos blokos: lietotāja pieredzes dizains, digitālais mārketings un e–komercija, digitālie sadarbības rīki, kā arī pieejamo tehnoloģiju izmantošana ikdienā. Pēc katra bloka apgūšanas norisināsies darbnīca, kurā mentoru pavadībā būs iespējams iegūtās zināšanas izmantot praksē un izmēģināt dzīvē virkni no mācību laikā apspriestajiem digitālajiem rīkiem un risinājumiem. Pēc katra temata apgūšanas sekos tests, kas sekmīgi jāizpilda, lai programmas noslēgumā iegūtu sertifikātu.

 

Nodarbības notiks no 22. februāra līdz 12. maijam otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 19.30 tiešsaistē. Tās būs iespējams noskatīties arī ierakstā. Arī praktiskās darbnīcas notiks tiešsaistē, taču tās būs jāapmeklē reāllaikā.

 

15. februārī «Riga TechGirls» Facebook lapā notiks programmas iepazīšanās pasākums, kurā dalībnieki varēs uzzināt vairāk par nodarbību saturu, iepazīties ar projekta komandu un saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem.

 

«Riga TechGirls» piedāvā apmācības tehnoloģijās arī skolotājiem un veselības aprūpes speciālistiem. Plašāka informācija par mācībām, pilns nodarbību saraksts un pieteikšanās programmai — «Cilvēcīgi par tehnoloģijām» mājaslapā.