Darbi kategorijā «Krāsu izmantojums». Foto — Nīls Godvins (Neil Godwin) / «Wallpaper*»

Žurnāls «Wallpaper*» savā jaunākajā numurā apkopojis 2021. gada labākos dizaina priekšmetus un to autorus. Starp tiem ir divi Amsterdamā dzīvojošā latviešu dizainera Germana Ermiča darbi: tumšzila matēta stikla konsole no kolekcijas «Shaping Colour» un dabīgā akmens objekts «Pele de Tigre».

Ziņas Fold 21. janvāris, 2022

Germana Ermiča radītā konsole atzīta par vienu trim labākajiem dizaina darbiem kategorijā «Krāsu izmantojums» līdz ar «Apple» jaunāko «iMac» datoru, kas pieejams gandrīz visās varavīksnes krāsās, un dizaineres Ilzes Krovfordes (Ilse Crawford) veidoto Hansa J. Vegnera (Hans J. Wegner) klasiskā koka krēsla «CH26» Ziemeļjūras zilo versiju. Tumšzilā matēta stikla konsole ir no sērijas «Shaping Colour», kurā Germans eksperimentē ar krāsu pārejām stiklā. Pagājušajā gada rudenī daļa kolekcijas tika izrādīta starptautiskajā dizaina mesē «Design Miami/Basel» Šveicē.

 

Savukārt kategorijā «Odas dabai» apkopoti objekti, kuros ar dizaina palīdzību akcentēts dabisku materiālu skaistums. Šeit Germana darbs nominēts līdzās britu dizainera Maksa Lamba (Max Lamb) ciedrkoka krēslam, Stefano Džovanoni (Stefano Giovannoni) akmens galdam, korejiešu dizainera Vonmina Parka (Wonmin Park) galdiņam, kurā vulkānisks iezis apvienots ar tēraudu, un citiem dizaina priekšmetiem.

 

Marmora objekts «Pele de Tigre», ko var izmantot kā solu vai nelielu galdiņu, radīts, iedvesmojoties no materiāla dabiskās erozijas. Lai izceltu akmens neatkārtojamo dzīslojumu, Germans Ermičs ir izstrādājis inovatīvu virsmas apstrādes metodi. «Tā vietā, lai uzspiestu marmoram iepriekš izdomātu tēlu, es strādāju ar akmens faktūru, atklājot tā mežonīgo, organisko skaistumu un atbrīvojot to no gadsimtiem ilgas pieradinātas slīpēšanas mākslas un arhitektūras jomās,» saka dizainers, kurš ieguldījis vairākus gadus, pētot materiāla īpašības un apstrādes iespējas un meklējot sadarbības partnerus. Marmors iegūts un apstrādāts Portugālē, izmantojot digitālu virsmas analīzi un modelēšanu, CNC frēzēšanu un pulēšanu.

 

Žurnāla «Wallpaper*» apbalvojumus Germans Ermičs ieguvis arī 2017. un 2018. gadā.