Izdevniecības «Liels un mazs» kolektīvs mākslinieces Rebekas Lukošus interpretācijā

Izdevniecība «Liels un mazs» jau piekto reizi pēc kārtas nominēta Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajai balvai «Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs», kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus.

Ziņas Fold 21. februāris, 2022

Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus, kas šogad notiks no 21. līdz 24. martam, ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības profesionāļu tikšanās. Izstādes balvai ik gadu tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām — Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji. Ar «Liels un mazs» par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacenšas divi izdevēji no Francijas, kā arī izdevēji no Krievijas un Polijas. Par nominētajām izdevniecībām balso Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki, un konkursa laureāti tiks izziņoti izstādes laikā.

 

Kā norāda «Liels un mazs», nominācija balvai «Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs», ir ļoti būtiska, jo tā dod iespēju izdevniecībai piedalīties Boloņas bērnu grāmatu tirgū. Klātienes tikšanos laikā ārzemju izdevējiem tiks prezentētas gan jau agrāk izdotas un atzinību guvušas grāmatas, gan vēl nepublicēti darbi, piemēram, Anetes Meleces komikss «Kosmoss klausās» un Rūtas Briedes grāmata «Kamēr, tikmēr…».

 

«Būt atkal un atkal starp balvai nominētajām izdevniecībām ir pagodinoši. Priecājamies, ka tā pasaulē popularizējam mūsu autorus un, protams, arī Latvijas valsti, tomēr ceram, ka reiz būsim arī balvas laureāti — šis gads, kad «Liels un mazs» svinēs pilngadību, tam būtu ļoti piemērots,» smejoties saka izdevniecības vadītāja Alīse Nīgale.

 

Vairāk informācijas par balvu — Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus mājaslapā.