Ilustrācija — FOLD

Studenti un jaunie profesionāļi vecumā no 16 līdz 35 gadiem tiek aicināti piedalīties konkursā ar mērķi vairot izpratni par intelektuālā īpašuma tiesību nozīmi un skaidrot tā pārkāpumu, viltošanas un pirātisma negatīvās sekas.

Ziņas Fold 12. aprīlis, 2022

Izmantojot jauno mediju tehnoloģijas — datorgrafiku, video, audio, datoranimāciju, interaktīvo un interneta mākslu un videospēles, dalībnieki konkursā var iesniegt digitālu darbu, kas saistīts ar intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, viltojumu vai pirātismu. Dalība konkursā notiek individuāli vai komandā, kuras sastāvā ir divi vai trīs dalībnieki. Kopējais balvu fonds ir 3000 eiro.

 

Konkursa organizatori — Patentu valde sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas Reklāmas asociāciju un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA — cer ne tikai vairot jauniešu izpratni par intelektuālo īpašumu, bet arī rosināt interesi par radošumu, pētniecību, uzņēmējdarbību un inovāciju, kā arī tiesību un pienākumu klāstu, kas izriet no radošā procesa. Konkursa žūrijā ir Jānis Holšteins no RISEBA, Linda Zommere no Kultūras ministrijas, Baiba Liepiņa no Latvijas Reklāmas asociācijas un Terēze Vētra no Patentu valdes.

 

Konkursa darbus varēs iesniegt līdz 10. maijam. Sīkāka informācija par konkura norisi, nolikumu un darbu iesniegšanu pieejama Patentu valdes mājaslapā.