Attēls — «City to Sea»

No 22. līdz 24. aprīlim Rīgā norisināsies starptautisks 48 stundu ilgs hakatons «City to Sea» ar mērķi veicināt inovatīvu un ilgtspējīgu risinājumu izstrādi Baltijas jūras reģiona akvakultūrai un urbānajai mobilitātei. Pasākums pulcēs pētniekus, uzņēmējus un jomas ekspertus, lai attīstītu dzīves kvalitāti Baltijas jūras apkārtnē un tās pilsētās.

Ziņas Fold 1. aprīlis, 2022

Šobrīd vairāk nekā 85 miljoni Baltijas jūras reģiona iedzīvotāju dzīvo piesārņotākās un satiksmes ziņā noslogotākās jūras krastā. «City to Sea» hakatona uzdevums ir izmantot reģiona inovāciju tīkla resursus, lai risinātu šos izaicinājumus un pakāpeniski īstenotu tādas Eiropas mēroga iniciatīvas kā Jaunais Eiropas «Bauhaus» un Eiropas zaļais kurss.

 

Hakatonā tiks risināti izaicinājumi akvakultūras un zilo biotehnoloģiju, aktīvās mobilitātes, vides ilgtspējas, kuģošanas un zaļo ostu, ūdens enerģētikas, publiskā transporta, piesārņojuma samazināšanas un citās jomās. Pasākumā kā mentori pieaicināti jomas eksperti — ūdens un vides biotehnoloģiju pētnieki Brigita Daļecka un Aigars Lavrinovičs, IT speciālists Deniss Bičkovs no Rīgas Brīvostas, RD Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone, Zivju resursu pētniecības departamenta vadītājs «Bior» institūtā Didzis Ustups, pētnieks Kaspars Ozols no Elektronikas un datorzinātnes institūta, kā arī antropologs Viesturs Celmiņš.

 

Ikviens, kuram ir idejas, kas risinātu esošos akvakultūras un mobilitātes izaicinājumus Baltijas reģionā, aicināts pieteikties hakatonam. Kopējais balvu fonds sastāda 9000 eiro katrā no tematiskajām jomām. Labākās komandas tiks apbalvotas ar naudas balvām un saņems iespēju izmēģināt savus risinājumus reālā vidē sadarbībā ar vadošajiem nozares pārstāvjiem. Reģistrēties līdz 15. aprīlim iespējams tiešsaistē.

 

Hakatonu organizē un atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, atvērto inovāciju kustība «Vefresh», Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centrs, Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts, kā arī Lietuvas digitālais inovāciju centrs «Agrifood». Vairāk informācijas par hakatonu — «City to Sea» mājaslapā.