Attēls — «Think Un*Common»

Lai veicinātu radošu starpnozaru sadarbību un uzsvērtu kā mākslinieciskā, tā tehniskā radošuma nozīmi mūsdienās, Francijas institūts Latvijā un Gētes institūts Rīgā aicina ikvienu radoši domājošu personību līdz 24. jūlijam pieteikties darbnīcai «Think Un*Common», kas norisināsies no 24. līdz 27. augustam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrā «Dizaina fabrika».

Ziņas Fold 18. jūlijs, 2022

Darbnīcas «Think Un*Common» mērķis ir rosināt dažādu nozaru mijiedarbību, lai veicinātu novatorisku priekšlikumu un risinājumu rašanos, aktualizējot kolektīvas pārdomas par sabiedrībai svarīgām tēmām. Darbnīcai izvēlētie dalībnieki strādās komandās, lai ierobežotā laika posmā veidotu vienotu skatījumu un kopīgu mākslas darbu brīvā formātā par mūsu nākotni digitalizācijas un ilgtspējas laikmetā.

 

Komandas strādās ciešā sadarbībā ar mentoriem — profesionāļiem no Vācijas, Francijas un Latvijas, kuri strādā multidisciplināri un pēta mākslas, ilgtspējas un digitālās pasaules mijiedarbību. Dalībniekiem tiks nodrošināta brīva pieeja RTU «Dizaina Fabrikai», būs pieejams tehniskā personāla atbalsts un budžets radošā darba īstenošanai, kā arī tiks nodrošinātas kafijas pauzes un kopīgas pusdienas.

 

Dalība darbnīcā ir bez maksas, un līdz 24. jūlijam tai pietikties aicināts ikviens radoši domājošs interesents, kā pieredzējis profesionālis, tā students, no dažādām nozarēm — vizuālās mākslas, skatuves mākslas, arhitektūras, tēlniecības, programmēšanas, ilustrācijas, dizaina, inženierzinātnēm un citām jomām.

 

Pieteikšanās un plašāka informācija par darbnīcu — «Think Un*Common» mājaslapā.

 

Projektu īsteno Francijas institūts Latvijā un Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar RTU Zinātnes un inovāciju centru. Projektu atbalsta Francijas–Vācijas Kultūras fonds, savukārt koordināciju nodrošina radošo industriju koprades telpa «Morberga Studija» un radošās izglītības platforma «Creative Tuesdays».