Attēls — NDPC

Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerība (NDPC) aicina kultūras un radošo industriju un citu nozaru profesionāļus pieteikties intensīvam apmācību kursam «#NDPCbootcamp», kura mērķis ir veicināt pārnozaru inovācijas. Apmācības notiks no 2023. gada 31. maija līdz 4. jūnijam notiks Līgatnē. Pieteikšanās termiņš ir 12. marts.

Ziņas Fold 6. marts, 2023

Radošās pārsektoru inovācijas ir starpdisciplinārs process, kurā ar mērķi veidot vēl nebijušus sadarbības formas un inovatīvus risinājumus profesionāļi no mākslas, kultūras un radošajām jomām kopā ar citām, piemēram, pakalpojumu, ražošanas, transporta u.c. nozarēm apmainās ar informāciju, darba metodēm, prasmēm, kompetencēm un pieejām. Šādu sadarbību misija ir izmantot radošuma potenciālu, veicināt jaunus domāšanas veidus un inovācijas produktu, procesu un uzņēmējdarbības attīstībā, kā arī sekmēt radošu kopradīšanas un inovatīvu pārnozaru inovāciju veidu popularitāti sabiedrībā, piemēram, izpētes un tehnoloģiju, veselības un labklājības, uzņēmējdarbības un rūpniecības, pilsētattīstības, pedagoģijas, ilgtspējas, miera un drošības jomās utml.

 

Intensīvā kursa «#NDPCbootcamp for Cross–Innovation» mērķis ir veicināt sadarbības tīklu veidošanu starp radošajiem un citu jomu profesionāļiem, iepazīstot domāšanas veidu un metodes, kas nepieciešami veiksmīgai inovāciju īstenošanai pārsektoru sadarbības jomā. Darbnīcu vadīs izaugsmes treneris Tuomass Tirkonens (Tuomas Tirkkonen) no konsultāciju uzņēmuma «Tupu Creative» (Somija), piesaistot tādus nozares ekspertus kā Luīzi Šteinverderi (Louisa Steinwärder) un Rafaelu Zeicu (Raffaela Seitz) no Hamburgas Radošās savienības inovāciju centra (The Hamburg Kreativ Gesellschaft Innovation Hub), Andželo Vermeilenu (Angelo Vermeulen) no starpdisciplinārās mākslinieku, zinātnieku un aktīvistu apvienības «Space Ecologies Art and Design» (SEADS) un citus.

 

«Radošās un kultūras nozares vienmēr ir bijušas celmlauži jaunu, inovatīvu profesionālo prakšu radīšanā un īstenošanā. Rezultātā šīs nozares ir kā atslēga bezgalīgām inovāciju iespējām citos sektoros. Laikā, kad aizvien aktuālākas kļūst rūpes par vidi un ilgtspēju, pārsektoru sadarbība ir kļuvusi nozīmīgāka nekā jebkad agrāk,» uzsver Ziemeļu dimensijas kultūras partnerības vadītāja Dace Resele.

 

Lai piedalītos apmācībās, iepriekšējā profesionālā pieredze pārsektoru inovāciju jomā nav nepieciešama. Būtiska ir potenciālo dalībnieku motivācija un interese par procesiem šajā jomā. Intensīvajā kursā «#NDPCbootcamp» tiek aicināti piedalīties profesionāļi no Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas. Apmācību dalībniekiem tiks segtas dzīvošanas un mācību materiālu izmaksas, bet ceļa izdevumi ir jāsedz pašiem. Potenciālie dalībnieki, kuriem ir ierobežotas finansiālas iespējas dalībai darbnīcā, var pieteikties ceļa izdevumu segšanas stipendijai.

 

Pieteikšanās termiņš — 12. marts. Plašāka informācija par intensīvo kursu un pieteikšanos — NDPC mājaslapā.