Publicitātes attēls

Ar dažādu pasākumu sēriju oktobrī tiek atzīmēta Arhitektūras nedēļa, lai novērtētu sasniegumus arhitektūrā un rosinātu diskusijas par to. Šogad Arhitektūras nedēļa norisināsies no 2. līdz 6. oktobrim, kad VEF kvartāla mākslas un kultūras telpā «Vasarnīca» notiks nedēļas kulminācija — laureātu apbalvošana.

Ziņas Fold 29. septembris, 2023

Arhitektūras diena Daugavpilī

Pirmdiena, 2. oktobris, plkst. 7.00-19.30

Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar «Tikkurila» un Daugavpils valstspilsētas pašvaldību organizē izbraukumu uz Daugavpili, kurā paredzēts Saules skolas un Daugavpils cietokšņa apmeklējums, ekskursijas un arhitektu biroju «Nams» un «Rem Pro» lekcijas.

Izbraukuma seminārs «Būvrisinājumi ar sendvičpaneļiem»

Otrdiena, 3. oktobris, plkst. 8.00-14.30

«Tenax Panel» piedāvā savas Dobeles ražotnes apskati un vairākas lekcijas par tehnoloģisko procesu, sendvičpaneļu tehniskajiem parametriem un montāžas un fasāžu risinājumiem.

Arhitektu biroju atvērto durvju diena

Otrdiena, 3. oktobris, plkst. 13.00-17.00

Latvijas arhitektu biroji aicina skolēnus un studentus piedalīties atvērto durvju dienā. Pasākums notiks ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Talsos, piedāvājot jauniešiem unikālu iespēju iepazīt arhitekta profesiju, biroju darbību un projektu izstrādes procesu.

Izstāde un lekcija «Modernisms Latvijā»

Otrdiena, 3. oktobris, plkst. 13.00-17.00

No 2. oktobra līdz 15. novembrim Dailes teātra 2. stāva foajē norisināsies pēckara modernisma tēmai veltīta arhitektūras izstāde «Modernisms Latvijā. Maketu sērija». Ar modernisma tēmai veltītām lekcijām uzstāsies arhitekti un pētnieki Ieva Zībārte, Karīna Horsta, Marta Kotello, Artis Zvirgzdiņš, Gustavs Grasis, Uldis Lukševics un Pēteris Bajārs.

Bērnu balvas arhitektūrā «Zirnis» žūrijas tikšanās

Otrdiena, 3. oktobris, plkst. 15.00

Kā katru gadu, iniciatīva «Skolnieks. Pētnieks. Pilsētnieks» organizē bērnu balvu arhitektūrā, kas tiks pasniegta Latvijas Arhitektūras gada balvas ceremonijā.

Jaunā Eiropas Bauhaus kopienas vakars

Trešdiena, 4. oktobris, plkst. 18.00-21.00

Arhitektu namā, Torņa ielā 11, notiks Jaunā Eiropas Bauhaus kopienas vakars, lai iepazītos ar iniciatīvas oficiālajiem partneriem, draugiem un Jaunā Eiropas Bauhaus projektu īstenotājiem Latvijā.

Izbraukuma seminārs «Velux dienas gaismas risinājumi izglītības iestādēs»

Ceturtdiena, 5. oktobris, plkst. 7.00-15.45

Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar «Velux» organizē braucienu uz Tallinu, kurā paredzēti Tallinas Mūzikas skolas un Mustamē Valsts ģimnācijas apmeklējumi, kā arī vairākas lekcijas par inovācijām dienas gaismas risinājumos.

Konference «Padomju modernisms Baltijā: starp nacionālo mantojumu un koloniālo pieredzi. Aktualitāte, pētniecība, reģenerācija»

Ceturtdiena, 5. oktobris, plkst. 18.00

Baltijas reģiona pētnieku prezentācijas un diskusija Elizabetes ielas 2 ēkā pievērsīsies pēckara modernisma arhitektūras vērtībai un unikalitātei, kā arī tās nacionālajai un reģionālajai nozīmei Baltijas valstīs.

Latvijas Arhitektūras gada balva 2023

Piektdiena, 6. oktobris, plkst. 16.30

Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvas svinīgā apbalvošanas ceremonija norisināsies VEF kvartāla mākslas un kultūras telpā «Vasarnīca» plkst. 19.00. Pasākuma dienā no plkst. 16.30 notiks starptautiskās žūrijas pārstāvju vieslekcijas, bet vakara noslēgumā — apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņoti tie objekti un procesi, kas saņēmuši augstākos apbalvojumus Latvijas arhitektūrā zelta un sudraba apbalvojumus.

Izstāde «Latvijas Arhitektūras gada balva 2023»

No 9. septembra līdz 16. oktobrim.

Latvijas Arhitektu savienība jau otro gadu brīvdabas izstādi īsteno Vecrīgā, Torņa ielā 11, iepretim Arhitektu namam. Izstādē aplūkojami visi 37 balvai pieteiktie objekti.