Artūrs Analts. Publicitātes foto

Programmas «Vārds dizainam» 10 gadu jubilejā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) piedāvā atkārtoti satikties ar pirmās sezonas dalībniekiem. Kā pirmais «Dizaina sarunās» 20. septembrī plkst. 18.00 piedalīsies godalgotais mākslinieks un dizainers Artūrs Analts. Uz pasākumu DMDM aicināts ikviens interesents.

Ziņas Fold 19. septembris, 2023

«Vārds dizainam» pirmajā sezonā Artūrs Analts piedalījās sarunā «Jaunie dizainā. Noticēt sev». Šobrīd viņš jau ir pierādījis sevi kā talantīgu profesionāli, darbojoties un īstenojot idejas dizainā, tēlniecībā, arhitektūrā, grafikas, produktu un izstāžu dizainā. Artūra veikums ir pārstāvēts arī DMDM ekspozīcijā «Dizaina process». Plašāku atpazīstamību dizainers guva 2018. gadā, kad, pārstāvot Latviju, saņēma zelta medaļu Londonas Dizaina biennālē. Interaktīvā instalācija uz brīdi bija apskatāma arī DMDM. Citi Artūra projekti bijuši skatāmi izstāžu zālēs un galerijās ne tikai Rīgā, bet arī Ķelņē, Madridē, Milānā u.c.

 

Pēdējo gadu laikā Artūrs ir daudz sadarbojies ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) un bijis mākslinieks trīs dažādām izstādēm — Latvijas Bankas simtgadei veltītajai izstādei «Vērtību zīmes», kam tikai veidots vērienīgais objekts «Mūsu Saule» pie LNMM ieejas, interaktīvajai izstādei bērniem «Zaļš un vēl zaļāks» un fotogrāfa Sandro Millera izstādei «Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs: veltījums fotogrāfijas meistariem».

 

«Dizaina saruna» ar Artūru Analtu notiks 20. septembrī plkst. 18.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Pasākums ir atvērts visiem interesentiem un ir bez maksas. Papildu informācija par pasākumu — DMDM mājaslapā.

 

DMDM kopš 2012. gada organizē neformālās izglītības programmu «Vārds dizainam». Līdz šim tā pulcējusi vairāk nekā 170 Latvijas dizaineru un jomas profesionāļu, kuri dalījušies pieredzes stāstos, vadījuši dizaina domnīcas pedagogiem, kā arī realizējuši dizaina darbnīcas gan skolēniem, gan pieaugušajiem.