Publicitātes attēls

Topošā Cēsu radošā un digitālā kvartāla «Rainis» pirmā ēka Raiņa ielā 25, kas pēc astoņu mēnešu intensīviem būvdarbiem no ražotnes pārtapusi par radošo un digitālo industriju centru, ir gatava uzņemt rezidentus. Piedāvājot plašas biroju telpas, kopstrādes vietas, telpu ēdinātājam un studiju telpas, šis 945 kvadrātmetru lielais komplekss iezīmē jaunu nodaļu Cēsu pilsētas kā radošas un dinamiskas uzņēmējdarbības vietas attīstībā, kā arī nozīmīgu soli gan radošo, gan digitālo industriju sektoram.

Ziņas Fold 23. janvāris, 2024

Kvartāls «Rainis» ir viens no Cēsu pilsētas attīstības projektiem, kas apvieno vēsturi, mākslu un tehnoloģijas, radot jaunu, inovatīvu vidi uzņēmējdarbībai, kultūrai un sabiedrības integrācijai. Cēsīs darbojas vairāk nekā 327 radošie uzņēmumi; iecerēts, ka jaunais 945 kvadrātmetrus lielais centrs kļūs par svarīgu stimulu radošo ideju un digitālo inovāciju attīstīšanai, un tā ietekme būs jūtama gan pilsētas ekonomikā, gan kultūras dzīvē, veicinot jaunu darba vietu radīšanu, nodrošinot jaunus pakalpojumus, kā arī uzņēmējdarbības un sadarbības iespējas. Cēsu novada pašvaldība radošā un digitālā kvartāla pirmā posma rekonstrukcijā investējusi 2,3 miljonus eiro, no tā 1,03 miljonus eiro sedzot Eiropas Reģionālās attīstības fondam.

Piektdien, 26. janvārī, notiks pirmā nomas izsoles kārta, kurā aicināti piedalīties radošo jomu pārstāvji un uzņēmumi, kuri vēlas Raiņa kvartālā nomāt telpas birojam, studijai vai darbnīcai. Kvartāla komanda norāda, ka telpas ir adaptējamas dažādām vajadzībām: «Tāpat kā tukša lapa aicina uzrakstīt stāstu, tā arī šīs telpas aicina katru nomnieku tās pielāgot atbilstoši savam unikālajam raksturam un radošajām vīzijām. Tās ir kā audekls, kurā var izpausties, eksperimentēt un radīt kaut ko patiesi unikālu.»

 

Jaunais Radošo un digitālo industriju centrs iestājas ne tikai par estētiku, funkcionalitāti un komfortu. Tas ir stratēģiski radīts kā vieta, kur satiekas dažādu nozaru profesionāļi, veicinot ne tikai individuālo, bet arī kopējo inovāciju un sadarbību. Nomniekiem būs unikāla iespēja ne tikai iegūt biroja telpas centrālā vietā Cēsīs, bet arī būt daļai no kopienas, kurā valda radošums, inovācijas un sadarbības gars.

 

Nomas tiesību izsole notiks 26. janvārī Cēsu novada pašvaldībā Raunas ielā 4, Cēsīs. Izsoles dalībnieku reģistrācija notiek katru darba dienu līdz 23. janvāra plkst. 17.00, klātienē pašvaldībā, rakstot uz e–pastu turisms@cesunovads.lv vai zvanot uz tālruni +371 25531497. Plašāka informācija par izsoli un nomas telpām — Raiņa kvartāla mājaslapā.