Foto — Mārtiņš Cīrulis

Kamēr Keta Gūtmane ar komandu atrodas starp Parīzes un Tokijas modes nedēļām, kur izrāda šī gada rudens–ziemas kolekciju, mums radusies izdevība tuvāk iepazīties ar 2016. gada pavasara–vasaras kolekciju.

Ziņas Evelīna Ozola 14. marts, 2016

2016. gada pavasara–vasaras kolekcijā Keta Gūtmane piedāvā demokrātiskus, brīva piegriezuma siluetus. Ikviens kolekcijas elements var pastāvēt kā neatkarīga vienība vai tikt kombinēts ar citiem daudzslāņainās, kontrastējošu virsmu kompozīcijās — gari mēteļi pāri poplīna krekliem, cieši piegulošas bikses zem vilnas žaketēm, grafiski trenči pāri kupro svārkiem un lina vestēm.

Par iedvesmu kolekcijai kalpojuši režisora Vima Vendersa (Wim Wenders) vizuālie novērojumi, kā arī dizaineres pārdomas par to, ko nozīmē novērojums — tas ir kā dialogs bez vārdiem starp tiem, kas izskatās atšķirīgi, un tiem, kas vēro.

Keta strādā tikai ar melno un balto krāsu, visu uzmanību novirzot uz apģērbu konstrukciju un audumu tekstūru. Šajā kolekcijā īpaši izceļas melnbalti rūtotie audumi, kas «oversized» biksēm, žaketēm un mēteļiem piešķir zināmu devu lietišķuma. Kolekcija veidota pašpārliecinātām sievietēm, kuras ir brīvas no sabiedrības uzspiestām normām. Šie apģērbi piešķir to valkātājām dumpinieciskumu un gluži kā bruņas sargā no skatieniem.