Ilustrācija — FOLD

Latvijas Dizaineru savienība (LDS) aicina līdz 15. augustam pieteikt interjera, vides, lietu un saziņas dizaina darbus konkursam «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2016». Tas noslēgsies šī gada rudenī ar izstādi «Design Isle» Ķīpsalas izstāžu hallē.

Ziņas Fold 18. jūlijs, 2016

LDS ir bijuši ilggadēji Latvijas Gada balvas dizainā rīkotāji, taču šogad, līdz ar valsts finansējuma piešķiršanu, Kultūras ministrija pretendentus šī uzdevuma veikšanai meklē konkursa kārtībā. Tomēr, neatkarīgi no tā rezultātiem, LDS vēlas turpināt pirms astoņiem gadiem uzsākto tradīciju un atspoguļot Latvijas dizaina attīstības procesus, rīkojot «Latvijas Dizaineru savienības balvu dizainā 2016». Šis notikums ietver profesionālo dizaina konkursu un tajā nominēto darbu izstādi, Skolu konkursu, Tematisko konkursu un dizaina pētniecības un izglītības konferenci «Design. Experience. Challenges 2016».

LDS norāda, ka konkursa mērķis ir stiprināt Latvijas dizaina attīstības procesu un izcelt labākos sniegumus, nodrošinot plašu publicitāti un veidojot autoru un viņu darbu atpazīstamību. Šogad darbus var iesniegt četrās kategorijās: Interjera dizains, Vides dizains, Lietu dizains un Saziņas dizains, kurām ir arī vairākas apakškategorijas.

Konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Republikas Patentu valdi, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību «BT1», par balvu fondu gādā piesaistītie sadarbības partneri un atbalstītāji, tostarp «Tallink», «Duravit», «Axor», «Live Riga», žurnāli «Latvijas Architektūra», «Latvijas Būvniecība», «Ir», kā arī interneta portāls «Delfi».

Pieteikt darbus konkursam tiek aicināti visi ar dizaina procesiem saistītie — dizaina pasūtītāji, izpildītāji, līdzautori, visi tie, kuri piedalījušies un kopā izlolojuši dizaineru ieceres. Iepazīties ar konkursa nolikumiem un darbus pieteikt iespējams LDS mājaslapā līdz 15.augustam. Konkursa darbu izstāde norisināsies no 2016. gada 30. septembra līdz 2. oktobrim izstādes «Design Isle» laikā Ķīpsalas izstāžu hallē, Rīgā.