Publicitātes attēls

Piektdien, 19. oktobrī, Dizaina Fabrikas telpās Rīgā ar iedvesmas semināru «Radi–Dari» noslēgsies Radošās darbības nedēļas «radi!2018» notikumu cikls. Semināra laikā ar pieredzes stāstiem par kļūdīšanās lomu savā ikdienā dalīsies un par šo tēmu atklāti diskutēs virkne pieredzes bagātu personību.

Ziņas Fold 15. oktobris, 2018

Radošās darbības nedēļas «radi!2018» noslēguma pasākums «Radi–Dari» norisināsies radošo industriju konferences «New Realities. Creative Industries Forum» ietvaros, un tā mērķis ir lauzt sabiedrībā esošos stereotipus un mītus par kļūdām, risku uzņemšanos un to potenciālajām sekām.

Semināra ievaddaļā ar stāstījumu par «Fuckup Nights Riga» uzstāsies komiķis Edgars Bāliņš. Turpinājumā pieredzes stāstā par Sarunu festivāla «Lampa» rašanos, lielākajām neveiksmēm un to pārvarēšanu dalīsies viena no festivāla dibinātājām, Egita Prāma, savukārt pasākuma izskaņā sekos žurnālistes Sandras Kropas moderētas debates ar medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Anatomy Next» vadītāju Sandi Kondrātu, dzejnieku Sergeju Timofejevu, «Latvijas lepnums 2018» un spēles «Dusmu kontrole» radītāju Līgu Bērziņu un uzņēmuma «Heroic Sport» dibinātāju no Dānijas Ronu Baderu.

Par godu Latvijas simtgadei astotā «radi!2018» programma tika īpaši fokusēta uz iedzīvotāju iesaisti un mērķēta uz valsts attīstību. Šogad par tās centrālo notikumu norises vietu bija izvēlēti pieci Latvijas reģionu centri, kur, iesaistot pārstāvjus no visdažādākajām nozarēm, profesijām un iestādēm, tika aktualizēti pilsētām svarīgi jautājumi un ģenerēti risinājumi, lai kopīgi veidotu labāku, sakārtotāku un mūsdienīgāku apkārtējo vidi. Vasaras gaitā «radi!2018» komanda kopā ar vietējiem un ārvalstu dizaina domāšanas ekspertiem devās uz Daugavpili, Liepāju, Jelgavu, Cēsīm un Rīgu, lai aicinātu vietējos iedzīvotājus izstrādāt inovatīvus un ilgtspējīgus radošo industriju attīstības projektus dažādos reģionos.

2018. gadā Radošās darbības nedēļa tika izvērsta kā septiņu «radi!2018»komandas organizētu pasākumu kopums, kas visi kopā vairāku mēnešu garumā simboliski veido septiņu dienu ciklu jeb nedēļu.

Kopš aprīļa izskaņas «radi!2018» ietvaros aizvadīti seši interaktīvi starpnozaru uzņēmējdarbības veicināšanas semināri, kuru mērķis bija izcelt un attīstīt kultūras un radošo industriju potenciālu ne tikai galvaspilsētā, bet arī ārpus tās. Gaidāmais «Radi–Dari» seminārs būs septītais un noslēdzošais «radi!2018» programmas pasākums.

Semināru bez maksas aicināts apmeklēt ikviens interesents, kas reģistrēsies dalībai radošo industriju konferencē «New Realities. Creative Industries Forum». Īpaši gaidīti izglītības iestāžu audzēkņi, studenti un uzņēmējdarbības uzsācēji.

 

Seminārs «Radi–Dari» notiks piektdien, 19. oktobrī, plkst. 9.30–11.30 Rīgā, Dizaina Fabrikā, Slokas ielā 52D. Plašāka informācija un reģistrēšanās anketa pieejama šeit. Pasākumā tiks nodrošināts tulkojums no latviešu valodas uz angļu valodu. Vietu skaits ir ierobežots.