Publicitātes attēls

Izsludināta pieteikšanās 7. Starptautiskajam studentu dokumentālo filmu festivālam FIDÉ, kas norisināsies no nākamā gada 8. līdz 11. aprīlim Parīzē, izrādot studentu radītus dokumentālos filmu un audio darbus. Projektu pieteikšana atvērta līdz 15. oktobrim.

Ziņas Fold 19. septembris, 2014

Kopš tā pirmsākumiem 2008. gadā, FIDÉ izrādīta apjomīga starptautisku studentu dokumentālo filmu kolekcija, kurā iekļauti projekti visplašākajā «dokumentāla darba» izpratnē — daudzveidīgi video, audio, animāciju un multimediju darbi, kas balstīti reālos faktos un informācijā un radīti studiju vai izglītojošu projektu ietvaros. Festivāls tiecas izcelt studentu autordarbus, kas vēl nav tikuši izrādīti plašākai auditorijai un rosināt interesantus dialogus starp dokumentālā žanra darbiem un mākslinieciskām praksēm, studentu, profesionāļu un amatieru auditorijām, kā arī iedrošināt dažādu mākslas formu saplūšanu, izrādot projektus dokumentālās mākslas formā, kurā izpaužas mijiedarbība ar teātri, dzīvo mūziku, performancēm un vizuālo mākslu.

Konkursam tiks pieņemti pabeigti filmu projekti, neatkarīgi no to tapšanas gada, filmas ilguma, tēmas vai formāta, un režisori var iesniegt vairāk par vienu darbu. Projektus konkursam var pieteikt studenti, skolas, universitātes, kā arī filmu veidošanas darbnīcas. Darbiem, kas veidoti angļu vai citās valodās jānodrošina subtitri franču vai angļu valodā.

Lai pieteiktu filmu, festivāla mājaslapā ir jāaizpilda reģistrācijas forma, jāievieto filma Vimeo vai citā audio darbiem paredzētā platformā un jāpievieno saite reģistrācijas formai. Pieteikumi var tikt nosūtīti arī pa pastu, un tālāki norādījumi par darbu sūtīšanu tiks sniegti pēc reģistrēšanās formas aizpildīšanas un pieteikuma numura saņemšanas e–pastā.

Konkursa rezultāti tiks publicēti mājaslapā un nosūtīti uz projekta pieteicēja e–pastu. Atlasītās filmas tiks izrādītas FIDÉ festivālā Parīzē, sadarbības universitātēs un citos festivālos. Plašāku informāciju par festivālu un konkursa nolikumu iespējams apskatīt FIDÉ mājaslapā.