Publicitātes attēls

Latvijas Televīzija (LTV) izsludina dokumentālo īsfilmu konkursu «Latvijas kods. Latvija šodien» un aicina kino profesionāļus, kā pieredzējušus dokumentālistus, tā jaunos talantus, iesniegt ieceres filmām, kas dokumentē Latvijas tagadni. Konkursā žūrija izraudzīsies piecus autorus, kuriem šogad būs iespēja idejas pārvērst jaunās filmās. Konkursa termiņš — 5. februāris.

Ziņas Fold 9. janvāris, 2024

«Konkurss «Latvijas kods. Latvija šodien» kļuvis ne tikai par kvalitātes zīmi Latvijas dokumentālajā kino, bet arī būtisku atbalsta instrumentu dokumentālo īsfilmu formāta saglabāšanai un attīstīšanai Latvijā. Dokumentālo īsfilmu cikls ir arī svarīgu Latvijas vizuālo liecību glabātājs. «Latvijas koda» dokumentālās īsfilmas 26 minūtēs ļauj īsā, kodolīgā un vizuāli spēcīgā veidā izprast kādu unikālu tēmu, cilvēku vai fenomenu šodienas Latvijā, tās rosina meklēt kontekstu, pieprasa iedziļināšanos un raisa diskusijas,» komentē LTV projekta vadītāja Zane Valeniece.

 

Dokumentālā kino autori aicināti dokumentēt un atklāt Latvijas šodienu, meklējot cilvēku individuālajos stāstos plašāku sociālu, kultūras, vēstures un nākotnes kontekstu, veicot padziļinātu sociālantropoloģisku šodienas Latvijas realitātes izpēti un aktualizējot tēmas, kas pelnījušas plašu sabiedrības ievērību — Latvijas valstiskumu, kultūru un mediju daudzveidību, vidi un infrastruktūru, izglītību, zinātni u.c. Kā ierasts, arī šogad konkursā gaidīti analītiski, iedvesmojoši, sabiedrības saliedētību un savstarpēju sapratni veicinošu filmu pieteikumi. Visas piecas izvēlētās filmas veidos vizuālu liecību kopumu — Latvijas portretējumu.

 

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Konkursa laureāti saņems ne tikai finansējumu — līdz 17 000 eiro — filmas radīšanai, bet arī nozares ekspertu konsultācijas. Iesniegtos projektus — filmu idejas — izvērtēs LTV žūrija, pieaicinot satura konsultantu un ekspertus no Valsts kultūrkapitāla fonda un sabiedrisko mediju portāla «LSM.lv».

 

Priekšlikumus konkursam var iesniegt līdz 5. februāra plkst. 16.00. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Televīzijas mājaslapā.

 

«Latvijas kods. Latvija šodien» producents ir Latvijas Televīzija, tas tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā Kino centra līdzdalību. Visas iepriekšējos gados tapušās «Latvijas kods. Latvija šodien» dokumentālās īsfilmas vienkopus skatāmas sabiedrisko mediju satura atskaņotājā «Replay.lv», ar subtitriem angļu un krievu valodā — portālā «LSM.lv».