Foto — Mārtiņš Cīrulis, vizuālā identitāte — Kirils Kirasirovs

Nākamnedēļ, no 16. līdz 19. martam, norisināsies Latvijas modes nedēļa «Modes manifestācija», kurā būs iespējams vērot 20 zīmolu kolekcijas gan no jau pazīstamiem, gan jauniem modes dizaineriem. Tiks demonstrēti apģērbi pieaugušajiem un bērniem, atsevišķas modes skates būs veltītas pludmales tērpiem un apakšveļai.

Ziņas Fold 9. marts, 2016

Latvijas modes nedēļa «Modes manifestācija» turpina modes dizaineru apvienības – biedrības «Latvijas Modes palāta» aizsākto tradīciju demonstrēt Latvijas modes zīmolu jaunākās kolekcijas plašākai sabiedrībai. Pērn sākotnējais «Riga Fashion Mood» nosaukums tika nomainīts pret «Modes manifestācijas» nosaukumu, lai iekļautos Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu ciklā «Dizaina manifestācija».

Trešdien, 16. martā, modes nedēļa tiks atklāta ar pludmales apģērbu un apakšveļas modes skatēm. Savukārt 17. un 18. martā tiks demonstrēts plašs Latvijas modes zīmolu kolekciju spektrs, sākot no tādiem jau labi atpazīstamiem Latvijas modes zīmoliem kā «Alexander Pavlov», «Red Salt», «Blank Blank» un «Cinnamon Concept» līdz jaunajiem modes dizaineriem, kuriem «Modes manifestācija» ir starta platforma tālākai izaugsmei. Sestdien, 19. martā, modes mēle tiks atvēlēta bērnu zīmoliem. Programmas mērķis ir veicināt Latvijas modes zīmolu izaugsmi starptautiskā mērogā, ko uzsver «Modes manifestācija» kuratore Dita Danosa: «Pasākums ir iespēja mūsu modes māksliniekiem parādīt to pasaules mēroga radošumu, kvalitāti, ko novērtē modes industrijas pārstāvji un cienītāji arī ārpus Latvijas robežām.»

«Modes manifestācija» norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6, Ūdens ielā 6, Rīgā. To būs iespējams apmeklēt gan klātienē, iegādājoties biļetes «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās, gan vērot tiešraidē LMT Straume un Rīga TV24. Latvijas modes nedēļas «Modes manifestācijas» rīkotājs ir Latvijas Modes palāta, un pasākumu līdzfinansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.