Publicitātes foto

No 20. maija līdz 13. jūnijam mākslas galerijā «Putti» būs skatāma Māra Šustiņa personālizstāde «Zvaigžņu lietus». Tajā iemirdzēsies visdažādāko formu un krāsu «zvaigznes» — laikmetīgas rotas, kas darinātas, izmantojot gan modernās metālapstrādes tehnoloģijas, gan tradicionālos cēlmetālu apstrādes paņēmienus.

Ziņas Fold 16. maijs, 2016

Māris Šustiņš ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas metāla dizaina nodaļā un šobrīd ir Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas metāla izstrādājumu dizaina programmas vadītājs. Viņš tiek dēvēts par vienu no romantiskākajiem Latvijas rotu māksliniekiem, kura rotu darināšanas stilā atpazīstami liriski jūgendstila elementi. Reizēm viņa darbi top tehnoloģiski sarežģītu meklējumu ceļā, citkārt tie pārsteidz ar negaidītu vienkāršību. Šustiņam patīk plaša darba amplitūda — no vissmalkākajām rotām līdz lielām metāla formām.

Daļa no mākslinieka radošā veikuma būs skatāma izstādē «Zvaigžņu lietus» galerijā «Putti». «Zvaigžņu lietus — tas ir brīdis, kad skatāmies debesīs un mēģinām ieraudzīt krītošās zvaigznes. Zvaigznes, kas dod mums cerību, mīlestību un lielo iespēju vēlēties. Varbūt šīs zvaigznes krīt mūsu dēļ? Varbūt tām apnicis spīdēt miljardiem gadu un tās, pēdējo reizi uzmirdzot, izdziest, lai vismaz dažas sekundes mēs tām pievērstu uzmanību,» Māris Šustiņš dalās pārdomās, kuras iedvesmojušas izstādē aplūkojamos darbus. Tajos kā fons izmantots titāns, uz kura izceļas sudrabs un zelts kopā ar visdažādāko krāsu un formu dārgakmeņiem. Formas tīrība un apjoms kontrastā ar smalkām un sarežģītām struktūrām mākslinieka laikmetīgajām rotām piešķir neskaitāmas tēla iespējas, dziļumu un pārsteiguma klātbūtni.

Māra Šustiņa personālizstāde mākslas galerijā «Putti», Mārstaļu ielā 16, Rīgā, būs skatāma no 20. maija līdz 13. jūnijam. Vairāk informācijas par izstādi un rotu dizaineri Māri Šustiņu iespējams atrast «Putti» mājaslapā. Izstādes ietvaros 25. maijā plkst. 18.30 galerijā būs iespējams apmeklēt Māra Šustiņa un žurnālistes Unas Meisteres sarunu–lekciju.