Tērps — Dace Bahmane, foto — Natālija Berezina

No 27. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā noritēs Baltijas modes federācijas rīkotā Rīgas modes nedēļa («Riga Fashion Week»), kuras ietvaros Latvijas un ārvalstu modes dizaineri prezentēs savas nākamā gada pavasara–vasaras sezonas kolekcijas, kā arī norisināsies dažādi pasākumi.

Ziņas Fold 24. oktobris, 2016

25. jubilejas Rīgas modes nedēļā profesionālo skašu programmas ietvaros tiks prezentēti plaši pazīstami Latvijas modes zīmoli: «M–Couture», «NÓLÓ», «Amoralle», «Katya Katya Shehurina», «Anna Led», «Dace Bahmann», «One Wolf», «Paviljons», «Deeply Personal», Natālija Jansone, «Narciss». Šajā sezonā dalībnieku sarakstu papildina arī perspektīvā jaunā dizainere Evija Šaitere un sevi jau pieteikusī modes māksliniece Indra Miklāva, kura iepazīstinās ar savu jauno zīmolu «Talented». Savukārt aktuālos tērpus no jaunajām bērnu apģērbu kolekcijām izrādīs zīmoli «Lazy Francis», «Paade Mode» un «Aristocrat Kids». Tāpat norisināsies arī dizaineres Elīnas Dobeles apavu kolekcijas skate. Papildu Latvijas modes zīmoliem piedalīties Rīgas Modes nedēļā uzaicināti arī ārzemju viesi — viens no pazīstamākajiem Igaunijas zīmoliem «Ivo Nikkolo» un «Federica Tosi» no Itālijas.

Rīgas modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai dizaineru modes skates, bet arī dažādi tematiskie pasākumi, prezentācijas un neformāli sarīkojumi. 28. oktobrī «Galleria Rīga» dizaina konceptveikalā «8 rooms» gaidāms pasākums nozares profesionāļiem, dizaineriem, stilistiem un modes žurnālistiem. Tās pašas dienas vakarā plkst. 18.30 mākslas galerijā «Putti» paralēli izstādei notiks Igaunijas mūsdienu rotu dizaineru lekcija «Gaisa pils», uz kuru aicināti visi interesenti. 29. oktobrī Rīgas Modes nedēļas galvenajā zālē viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija» notiks «This is a Limited Edition» šovs. Tā ir Lielbritānijas kompānija, kura sadarbībā ar dizaina studijām ierobežotā daudzumā piedāvā dažādus produktus, sākot no mākslas un interjera objektiem līdz modes izstrādājumiem un aksesuāriem. Savukārt 1. un 2. novembrī notiks starptautisks apakšveļas nozares forums «Lingerie Industry Forum in Latvia», kura galvenais organizators ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Tā mērķis ir pievērst starptautisku apakšveļas nozares profesionāļu uzmanību Latvijas apakšveļas klastera kapacitātei.

 

Rīgas modes nedēļas skates lielākoties notiks viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā. Atsevišķi pasākumi norisināsies arī citviet Rīgā. Vairāk informācijas un pilnu pasākumu programmu iespējams uzzināt Rīgas modes nedēļas mājaslapā.