Sakta, Kaspars Zariņš. Publicitātes foto

No 19. maija līdz 19. jūnijam mākslas galerijā «Putti» būs skatāma mākslinieku izstāde «Eksperimentālais sānsolis». Tās ietvaros pazīstami latviešu gleznotāji pirmo reizi izstādīs pašu veidotas rotas, bet rotu mākslinieki — gleznas.

Ziņas Fold 17. maijs, 2017

Izstāde «Eksperimentālais sānsolis» mākslas galerijā «Putti» mudina māksliniekus atteikties no ierastā darbības formāta un iemēģināt roku jaunā mākslas veidā. Izstādē Latvijā pazīstami gleznotāji savas domas, emocijas un idejas izteiks rotaslietās. Rotas atšķiras no citiem mākslas veidiem ar to, ka atrodas nemitīgā kontaktā ar ķermeni, un «Eksperimentālais sānsolis» aicina gleznotājus analizēt šo mijiedarbību. «Ķermenis ne vienmēr nozīmē fizisku izpausmi, tas var būt anatomisks, intīms, sociāls, politisks vai simbolisks. Rotu pamatfunkcija vienmēr būs ķermeņa dekorācija, taču tās var būt arī skulptūras, instalācijas un performances,» atzīmē izstādes organizatori. Izstādē būs skatāmi darbi gan no cēlmetāliem un dārgakmeņiem, gan sveķiem, spalvām un pludmales oļiem.

Savukārt rotu dizaineri izstādes ietvaros izrādīs savus glezniecības darbus.

Izstādē piedalīsies mākslinieki Aivars Vilipsons, Andris Vītoliņš, Anna Baklāne, Anna Heinrihsone, Artūrs Virtmanis, Dace Zilgalve, Daiga Krūze, Diāna Dimza–Dimme, Elita Patmalniece, Elizabete Melbārzde, Frančeska Kirke, Ģirts Muižnieks, Helēna Heinrihsone, Ieva Bondare, Ieva Iltnere, Ieva Maurīte, Ieva Rubeze, Kaspars Zariņš, Kristians Brekte, Otto Zitmanis, Patrīcija Brekte, Paula Zariņa–Zēmane, Paulis Liepa, Ritums Ivanovs, Roberts Koļcovs, Sandra Krastiņa, Vija Zariņa, Zane Iltnere, modes zīmols «Mareunrol’s», kā arī rotu mākslinieki Andris Lauders, Guntis Lauders, Māris Šustiņš un Valdis Brože.

Izstādes scenogrāfijas autore ir audio–vizuālo mediju māksliniece, scenogrāfe Sintija Jēkabsone.

Izstāde «Eksperimentālais sānsolis» no 19. maijam līdz 19. jūnijam skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Vairāk par izstādi iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.