Publicitātes foto

No 3. marta līdz 17. maijam mākslas galerijā «Putti» būs skatāma laikmetīgo un konceptuālo rotu izstāde «Īsie stāsti». Galerijas pārstāvji norāda, ka izstādes nosaukums radies, pateicoties eksponātu spējai provocēt dialogu un radīt nepieciešamību tajos iedziļināties.

Ziņas Fold 2. marts, 2018

«Rotas — īsie stāsti — ģenerē emocijas, kas spēj atmodināt un vienlaikus rada savu, īpašu realitāti, kura spēj pārsniegt vispārdrošākās ekspektācijas,» izstādes anotācijā raksta mākslas galerijas «Putti» kuratori. Laikmetīgo un konceptuālo rotu izstādes «Īsie stāsti» darbi skatītāju uzrunājot intelektuāli: «Izstādē var iepazīties, apskatīt un iegādāties dažādus «īsos stāstus». Pirmkārt, tās ir rotas, kurām ir savs tehniskais žests, kas padara tās par unikālām autora ideju apliecinātājām. Šie stāsti ir nebeidzami fantāzijas iemiesojumi. Otrkārt, tās ir komerciālas rotas, kuras tiek replicētas, un tām piemīt komerciāls aspekts. Treškārt, rotas var būt mazi mākslas objekti, kas, kā pielāgoti instrumenti, izsaka savu domu,» norāda izstādes idejas autori, piebilstot, ka lielākā nozīme gan ir tam, kas veidojas starp rotu un tās valkātāju.

Izstādē skatāmi daudzveidīgi darbi visdažādākajos materiālos — izgatavoti no cēlmetāliem, plastmasas, koka un citām organiskām izejvielām, arī printēti. Rotu autori ir Ariels Lavians (Ariel Lavian), Simeons Šomovs (Simeon Shomov), Līsa Hašimoto (Liisa Hashimoto), Kira Jurina (Kira Yurina), Sofija Bjerkmana (Sofia Björkman), Merlina Merema (Merlin Meremaa), Hanzels Tai (Hansel Tai) un Māris Šustiņš.

Izstāde «Īsie stāsti» no 3. marta līdz 17. maijam skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Vairāk par izstādi un tās autoriem iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.