Piespraude, Maura Biamonti. Publicitātes foto

Līdz 21. septembrim mākslas galerija «Putti» aicina apmeklēt laikmetīgajai rotai un vīnam veltītu izstādi «Gioelli in Fermento: Un Bel Panorama» jeb «Fermentācija rotās».

Ziņas Fold 10. septembris, 2018

Izstāde «Fermentācija rotās» mākslas galerijā «Putti» ir noslēgums starptautiskam laikmetīgo rotu konkursam, kas jau astoto reizi norisinās Pjačencā, Itālijā un vērš uzmanību uz vīna darīšanas kultūru. Projekta dibinātāja un kuratore Eliana Negroni ir sapulcējusi 15 dažādu pasaules valstu rotu māksliniekus, kuri šogad savos darbos apspēlē tēmu «Personīgais laiks un sociālā mijiedarbība». Konkursā piedalās gan mākslas studenti, gan jau labi pazīstami dizaineri un rotkaļi.

Izstādē aplūkojamie darbi radīti, izmantojot plašu materiālu klāstu, sākot ar zeltu, sudrabu un varu, līdz pat kokam, sveķiem un porcelāna pulverim. Rotu dizainā tiek meklēta saikne ar Vidusjūras reģiona dabas un kulturālo kontekstu, sevišķi uzsverot vīna baudīšanas un darīšanas kultūru. Apmeklētāji aicināti rotu radīšanā saskatīt līdzību ar fermentācijas procesu — vīnogas pārvēršanu jaunā veidolā ar citu raksturu un īpašībām.

Izstāde «Gioelli in Fermento: Un Bel Panorama» līdz 21. septembrim skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Plašāka informācija par izstādes konceptu un tās autoriem pieejama galerijas mājaslapā.