Publicitātes foto

No 6. decembra līdz nākamā gada 5. februārim mākslas galerijā «Putti» būs skatāma laikmetīgo rotu izstāde «Aiz loga mazliet snieg», kurā piedalās Latvijas un ārvalstu rotu mākslinieki. Starp eksponātiem būs atšķirīgi, dažādās tehnikās un daudzveidīgos materiālos tapuši darbi.

Ziņas Fold 5. decembris, 2018

Ziemas izstādes rīkošana gada noslēgumā mākslas galerijai «Putti» jau kļuvusi par tradīciju. Arī šī gada laikmetīgo rotu izstādē «Aiz loga mazliet snieg» būs skatāmi atšķirīgās tehnikās un stilos radīti darbi, kuru autori ir 28 rotu dizaineri no dažādām pasaules valstīm.

«Klusums, mirklis, emocijas, spoži elementi, daudzveidīgi akmeņi, krāsu brīvība un modernas formas — ziemas izstāde ir veltīta mīļotajiem cilvēkiem, kurus iepriecināt gan svētkos, gan ikdienā,» gaidāmās izstādes noskaņu raksturo galerijas pārstāvji.

Pirms 18 gadiem «Putti» tika dibināta ar mērķi popularizēt latviešu rotu mākslinieku sniegumu. Taču, iegūstot lokālu un starptautisku atzinību, tā savu darbību paplašināja un galerijas autoru loku papildināja arī ar ārzemju rotu māksliniekiem. Galerijas mākslinieki strādā atšķirīgās autortehnikās, veidojot unikālas rotas, kas pārstāv gan laikmetīgo, gan konceptuālo rotu virzienu. Ik gadu galerija rīko četras tematiskās vai personālizstādes, tostarp vērienīgo ziemas izstādi, kas skatāmas vienlaicīgi ar galerijas pastāvīgo ekspozīciju, ko lielākoties veido latviešu rotu un modes mākslinieku darbi. Galerijā eksponētie darbi ir arī nopērkami.

 

Izstāde «Aiz loga mazliet snieg» no 6. decembra līdz 2019. gada 5. janvārim skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Vairāk par izstādi un tās māksliniekiem iespējams uzzināt «Putti» mājaslapā.